Coronavirus în România și în lume: 10 martie 2020

Coronavirus în România: 25 infecții cu coronavirus au fost confirmate până acum, dar cinci dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați.

Coronavirus în România și în lume: 10 martie 2020

Coronavirus în România – cele mai importante lucruri pe care trebuie să le cunoști în acest moment!

UPDATE: mai este un cetățean care a călătorit în Israel. In acest moment sunt 8 confirmări noi cu Covid 19, bilațul ajunge la 25 de persoane infectate.

UPDATE: Informare de presă: Sunt confirmate pozitiv la testul coronavirus (COVID-19) un număr de 7 cazuri, din București. (3 sunt în legătură cu cazul Gerota, 1 este contact al primului infectat din București, 3 sunt cetățeni care au călătorit în Israel, Germania și Marea Britanie).

UPDATE:Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat pe Facebook că au fost testate pozitiv alte 3 persoane din București. Este vorba de fiul, nora și nepotul bărbatului de 60 de ani (pacientul 17) internat la spitalul MAI, Dimitrie Gerota. Cele trei cazuri nu au fost încă confirmate oficial de Grupul de Comunicare Strategică.

Mai multi angajați ai Primăriei Capitalei au fost trimisi, astăzi, acasă, unde vor rămâne, timp de 14 zile, în autoizolare. Măsura a fost luată din cauza unei suspiciuni de infectare cu COVID-19 la o angajată.

Coronavirus în România: 17 infecții cu coronavirus au fost confirmate până acum, dar cinci dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 52 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19. Alte 11.235 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

Toate școlile din România vor fi închise începând de miercuri până pe 22 martie, cu posibilitatea de prelungire a măsurii. De asemenea, vor fi sistate stagiile în spitale pentru cursanții școlilor postliceale. Premierul a mai anunțat ieri că firmelor și instituțiilor li se va solicita să permită angajaților să lucreze de acasă, în măsura în care acest lucru este posibil.

Până pe 31 martie 2020 este suspendaat transportul rutier de persoane pentru toate cursele înspre și dinspre Italia. De asemenea, începând cu data de 12 martie și până la 31 martie a.c. sunt suspendate transporturile feroviare către și dinspre Italia.

Sunt sistate programele de studii de tip schimb de experiență și stagii de practică în spitale ale studenților și cursanților școlilor postliceale sanitare, dacă nu au fost începute înainte de 9 martie.

Coronavirus în lume:

Toată Italia a intrat în carantină din cauza epidemiei de COVID-19. Restricțiile impuse în weekend în nord au fost acum extinse asupra întregii țări, a anunțat premierul Italiei. Barurile, cafenelele și alte locuri de socializare se închid, campionatul de fotbal se suspendă, iar toate călătoriile neimportante vor fi interzise.

David Sassoli, Președintele Parlamentului European, a decis să intre în carantină după ce a vizitat Italia. Acesta a călătorit săptămâna trecută în Italia, unde există restricții la nivel național, iar ca măsură de precauție a decis să se autoizoleze pentru 14 zile.

Ministrul francez al Culturii Franck Riester a fost infectat cu noul coronavirus, a anunţat luni cabinetul său, subliniind că acesta este „în stare bună' şi se află la domiciliul său din Paris, relatează AFP, citată de Agerpres. Coronavirusul a cauzat luni încă patru decese în Franţa, ceea ce a crescut bilanţul total la 25 de morţi şi 1,412 cazuri confirmate, a anunţat luni seara directorul general al Sănătăţii, Jerome Salomon.

Guvernul israelian a luat decizia de a înăspri condițiile de acces în Israel, timp de 14 zile, începând de joi, 12 martie 2020, ora 20:00, cu scopul de a-și proteja populația de răspândirea coronavirusului. Măsura se aplică persoanelor de orice naționalitate/cetățenie. Începând din 12 martie 2020, ora 20:00, autoritățile vamale din Israel vor permite accesul în țară doar acelor persoane care vor face dovada că pot intra în carantină pentru 14 zile de la momentul intrării în Israel. Carantina nu se poate face în cadrul unui hotel sau pensiune, ci doar în cadrul unei locuințe private (de exemplu, persoane care au rude sau familie în Israel).

Din cele 80.000 de cazuri de coronavirus confirmate și raportate în China, „peste 70% s-au recuperat și au fost externate', precizează Organizația Mondială a Sănătății (OMS), potrivit CNN.

Peste 4.000 de persoane au murit până acum din cauza coronavirusului. La nivel global, au fost înregistrate 113.009 cazuri de infectare și 4.018 decese, scrie Digi24. Rata de răspândire a virusului devine tot mai gravă în țări precum SUA, Italia și Germania.

Citește și:
Coronavirus: 5 lucruri pe care orice turist trebuie să le pună în aplicare pentru a opri răspândirea Covid-19

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet