Cele mai sanatoase uleiuri intr-o dieta

Uleiurile reprezinta o parte importanta din alimentatia noastra si au un impact progresiv asupra sanatatii. Descopera care sunt cele mai bune uleiuri, cum sa le prepari si care este modul corect de pastrare.

Cele mai sanatoase uleiuri intr-o dieta

CUM SE PASTREAZA CORECT ULEIURILE?

Multa lume neglijeaza acest aspect, al depozitarii, dar pentru a evita formarea radicalilor liberi, uleiurile trebuie pastrate intr-un loc ferit de caldura, lumina sau oxigen.

Uleiul de in sau cel din alune de padure se pastreaza in frigider, de exemplu, fiind foarte sensibile, schimbandu-si gustul si pierzandu-si din proprietati. Poti testa uleiul mirosindu-l; daca are o aroma ranceda, renunta la el.

Nu tine sticla de ulei langa aragaz sau langa calorifer si cand cumperi ulei, alege o sticla cat mai ferita de lumina sau caldura.

NU-L ARUNCA, RECICLEAZA-L!

Extrem de poluant, uleiul nu mai trebuie aruncat la chiuveta si ar fi bine sa renuntam la acest obicei cat mai repede, cu totii! Azi, exista online mai multe oferte pentru a te scapa de uleiul folosit; vezi: colectareuleiuzat.ro, www.reciclare-ulei.ro sau www.reciclareulei.ro.

Text: Alice Bursuc
Foto: Olive oil pouring out of a bottle from Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet