Cele 5 simptome ale consumului excesiv de zahăr

Cantitatea de zahăr recomandată pentru o zi este de 6 lingurițe, însă adevărul este că marea majoritate a persoanelor consumă mult mai mult. Cum ne dăm seama când am făcut un exces?

Cele 5 simptome ale consumului excesiv de zahăr

Iată 5 semne care ar putea apărea în urma consumului excesiv de zahăr.

1. Schimbări de stare

Dacă nu ai fost în apele tale în ultima vreme, alimentația s-ar putea să fie problema. Zahărul este absorbit de corp mult mai rapid decât proteinele cauzând astfel creșteri și scăderi bruște de energie; de aici și starea de foame, furie sau anxietate. Dacă reduci numărul de dulciuri consumate este posibil să-ți regăsești echilibrul.

2. Dureri de cap

Ai migrene mai mult de o dată pe lună? În cazul în care cantitatea consumată de zahăr este mai mare decât cea indicată, acest aspect ar putea duce la hipoglicemie. Din cauza scăderii bruște a zahărului din sânge, poți avea multiple dureri de cap.

3. Dezechilibru hormonal

În cazul femeilor mai ales, excesul de zahăr poate duce la un dezechilibru hormonal. Acesta apare mai ales în cazul femeilor cu sindromul ovarelor polichistice. Din cauza excesului de zahăr și a stresului, femeile sub 30 de ani pot experimenta acest dezechilibru hormonal.

4. Acnee

Te simți ca o adolescentă, dar nu datorită petrecerilor nesfârșite? Dezechilibrul hormonal poate apărea în multe forme, însă cel mai des întâlnită formă este acneea. Sfatul nostru este să-ți menții rutina zilnică de îngrijire a tenului, dar să reduci consumul de zahăr.

5. Imposibilitatea de a slăbi

Dacă mănânci sănătos și faci sport, dar tot nu vezi rezultate vizibile ar fi momentul să-ți reevaluezi alimentația. Din cauza execsului de glucide, organismul nu va putea arde grăsimile. Sigur, ca sursă rapidă de energie, zahărul este alegerea bună, însă corpul are nevoie să-și extragă energia și din grăsimi.

Citește și:
11 simptome ale stresului, care ar trebui să te pună pe gânduri

Text: Smaranda Olariu
Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Unica.ro
Mai multe din health & diet