Ce TREBUIE să știi despre noile restricții impuse pe litoral

Începând cu 1 august, intră în vigoare noi restricții pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Care sunt noile reguli ce se aplică pe litoral.

Ce TREBUIE să știi despre noile restricții impuse pe litoral

Numărul de noi cazuri de coronavirus din țara noastră este în continuă creștere, așa că autoritățile au adoptat noi restricții începând cu 1 august. Printre acestea se numără obligativitatea purtării măștii și în spațiile deschise, atâta timp cât e vorba despre niște locuri aglomerate. De asemenea, aparea obligația ca administratorii și proprietarii spațiilor publice să afișeze în locuri vizibile informațiile privind obligativitatea purtării măștii de protecție în acele spații.

După ce viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a anunțat că vor fi introduse noi reguli și restricții pentru Centrul Vechi din București, este rândul autorităților de la mare să ia măsuri, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța se va reuni pentru a stabili care vor fi acestea.

„Avem 3 puncte pe ordinea de zi. La punctul 1 am avut analizarea propunerii venite din partea DSP Constanța în vederea obligativității purtării măștii în spații deschise în care se formează aglomerări, unde distanța fizică între persoane nu se poate respecta, distanța de doi metri. Vorbim despre piețe, oboare, târguri, curțile exterioare ale lăcașelor de cult, peroanele gărilor, stațiile de autobuz”, a declarat George-Sergiu Niculescu, prefectul județului Constanța.

S-a vorbit de asemenea despre obligația de a purta mască în zonele de promenadă din stațiuni în intervalul orar 18:00 – 00:00. Programul teraselor nu va fi însă afectat, pentru că, spune prefectul, numărul de noi cazuri este în scădere în județul Constanța. „Dacă se va lua această măsură vom anunța turiștii și constănțenii în așa fel încât să nu fie luați prin surprindere”, a declarat acesta. 

O altă măsură adoptată de autoritățile din județul Constanța este suplimentarea spațiilor de carantină din județ: „Am stabilit astăzi în unanimitate, completarea spațiilor de internare a pacienților COVID, prin suplimentarea Planului Alb întocmit de DSP, cu 36 de locuri la spitalul din Mangalia”.

Daca esti pe litoral, iata o lista cu locuri de vizitat in Constanta!

Citește și:
Încă o țară interzice accesul turiștilor români pe teritoriul ei, de la 1 august

Foto: Arhiva Revistei ELLE

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet