Ce spune Marcel Vela despre deplasările în afara localității sau a județului după 15 mai

Ministrul de interne Marcel Vela face noi precizări cu privire la relaxarea restricțiilor de deplasare ce vor intra în vigoare după 15 mai.

Ce spune Marcel Vela despre deplasările în afara localității sau a județului după 15 mai

Pe măsură ce ne apropiem de 15 mai, data când se va încheia starea de urgență și România va intra în stare de alertă pe fondul pandemiei de coronavirus, devine tot mai clar în ce fel se vor relaxa măsurile de restricție de până acum. Ministrul de Interne Marcel Vela a declarat ieri că după 15 mai vor fi permise deplasările fără a se ține cont de limita de municipiu sau de județ.

„Puteţi să mergeţi, să părăsiţi localitatea fără a ţine cont de limita de municipiu sau de judeţ. Aşadar, nu este impusă o limită, pentru că era foarte dificil de impus limita în zonele metropolitane şi în consecinţă nu va exista o limită teritorială administrativă în cadrul căreia să vă puteţi sau să nu vă puteţi deplasa”, a declarat Marcel Vela.

În ceea ce privește declarațiile pe proprie răspundere, ministrul de interne Marcel Vela a mai declarat zilele trecute următoarele: „Noi ne dorim să nu aibă nimeni nevoie de declaraţii, în ipoteza în care trendul va fi descendent al cazurilor înregistrate în statistică medicală şi vom fi încă două săptămâni la fel de responsabili. Mai sunt două săptămâni până la această decizie şi ne dorim toţi, din tot sufletul, să nu fie o explozie de cazuri care ar putea să pună în pericol perspectiva optimistă la care ne gândim cu toţii: şi domnul preşedinte, şi Guvernul, şi toţi cetăţenii. Noi avem în analiză şi dorim să nu mai fie declaraţii pe proprie răspundere decât în zonele carantinate.”

În ultimele două luni, peste 14.000 de români s-au îmbolnăvit de Covid-19 și aproape 6.000 s-au vindecat, ceea ce înseamnă 41% din total. Au fost raportate 864 de decese, iar în acest moment 244 de persoane sunt internate la secțiile de terapie intensivă.

Citește și:
Cum vor arăta plajele din Grecia în această vară, în condițiile pandemiei de coronavirus (VIDEO)

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet