Ce se întâmplă în organismul tău dacă alergi de dimineață

Noi toate ne dorim un stil de viață cât mai sănătos, însă, din lipsă de timp, dar și din cauza altor motive, alegem să nu ne preocupăm de noi.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă alergi de dimineață

De câte ori nu ți-ai propus ca de mâine să începi să alergi, să mânânci sănătos, să îți faci un abonament la sală sau poate chiar să te duci la pilates? Știm deja, ai avut aceste idei de multe ori și probabil la fel de multe ori ai renunțat la ele.

Însă, nu ar trebui să te simți descurajată și să conștientizezi faptul că doar cu pași mici poți ajunge la un stil de viață sănătos. Iar dacă nu ai timp să te duci în fiecare zi la sală, află că îți poți începe dimineața alergând deoarece beneficiile sunt incredibile.

Astfel că, iată care sunt cele 10 motive pentru care ar trebui să alergi dimineața:

1. Ești mult mai energică

Știm deja că diminețile sunt cele mai grele, însă dacă îți propui să te trezești și să alergi, vei vedea o îmbunătățire în ceea ce privește energia pe care o ai dimineața, dar și pe parcursul zilei. Studiile arată faptul că adulții care aleargă 20 de minute afară pe zi au mai multă energie și vitalitate față de persoanele care fac exerciții fizice înăuntru. Cu doar 10 minute de alergat îți asiguri energia necesară.

2. Îți îmbunătățește starea de spirit

Probabil că ești deja stresată din cauza job-ului, responsabilităților, problemelor cotidiene și nu găsești o soluție pentru a scăpa de stres. Ei bine, ai putea lua în considerare faptul că 20 de minute de alergat dimineața îți îmbunătățește considerabil starea de spirit, reduce stresul, anxietatea, oboseala, dar și diminuează șansele de a avea depresie.

3. Ești activă întreaga zi

Dacă nu ai timp să ajungi la sală după ce termini job-ul, află că alergatul de dimineață îți asigură energie întreaga zi. În același timp, nu vei mai resimți oboseala pe care o ai într-o zi în care nu ai făcut deloc mișcare. Pentru a vedea rezultatele dorite, aleargă 30 de minute în fiecare zi timp de 5 săptămâni.

4. Te ajută să slăbești

Deja ai încercat diete care mai de care mai drastice și rezultatele nu au fost pe măsură. Însă, dacă îți obișnuiești corpul cu mișcarea de dimineață, vei vedea îmbunătățiri în ceea ce privește corpul tău. Și cum o vorbă spune că starea de bine vine din interior, 30 de minute de alergat te ajută să arzi 150 de calorii.

5. Îți crește imunitatea

Dacă îți începi dimineața cu o plimbare în fiecare zi, vei vedea că vei avea imunitatea mult mai crescută. Studiile arată faptul că 30 de minute de mers pe jos pe zi pot reduce riscul apariții problemelor la inimă cu 19%.

6. Îți întărește mușchii

Un stil de viață sănătos presupune și să faci mișcare, nu doar să fii atentă la alimentația ta. Iar pe lângă asta, mișcarea de dimineață te ajută să îți întărești mușchii. De asemenea, o schimbare în ceea ce privește rutina ta este benefică organismului tău.

7. Ai o gândire mult mai limpede

Stresul ne afectează pe toți, într-o manieră sau alta. Iar din acest motiv, alergatul de dimineață te ajută să îți eliberezi mintea de gândurile negative și să te concentrezi doar pe gândurile pozitive din viața ta. De asemenea, vei fi mult mai creativă și vei avea o lejeritate mult mai mare în idei.

8. Te odihnești mai bine

Somnul este extrem de important, însă, din păcate, avem tendința de a-l neglija și de a crede că ne sunt de ajuns câteva ore de somn. Ei bine, ar trebui să dormim pe noapte opt ore. Iar dacă nu ne iese de fiecare dată, ai putea să îți începi dimineața cu o plimbare pentru a vedea o îmbunătățire în ceea ce privește calitatea somnului. Persoanele care alerg dimineața vor avea parte de un somn mult mai lin.

9. Combate efectele căldurii

Căldura poate fi extrem de deranjantă, mai ales dacă ești o persoană care nu se simte bine atunci când temperaturile sunt ridicate. Din acest motiv, dacă te decizi să alergi dimineața, alege să o faci cât mai devreme, atunci când este răcoare. Și cel mai important, nu uita să te hidratezi.

10. Fă alegeri sănătoase și restul zilei

Dacă alergi dimineața, încearcă să faci alegeri sănătoase alimentare pe tot parcursul zilei. Iar aici vorbim de o alimentație bogată în fructe, legume, semințe, grăsimi sănătoase, dar și de o hidratare corespunzătoare.

Citește și:
6 semne corelate cu căderea părului, care ar trebui să îți dea mult de gândit

Foto: Profimedia

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet