Ce reacții la rapel a observat Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș din București

Emilian Imbri a observat reacții la rapel "mai zgomotoase" decât la prima administrare în rândul personalului pe care îl conduce. Cum le explică acesta?

Ce reacții la rapel a observat Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș din București

Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș, a observat reacții la rapel „mai zgomotoase” decât cele la prima administrare a vaccinului în rândul personalului din subordinea sa, care s-a vaccinat încă din primele zile ale campaniei în România.

Imbri a povestit, pentru Digi24, că aceste reacții la rapel nu durează mai mult de o zi: „Nu s-a întâmplat numai la noi, dar au fost cazuri mai numeroase de reacții post-rapel decât reacțiile după prima doză de vaccinare. La noi, din 500 de persoane câte am vaccinat pe 27-28-29-30 decembrie, au fost trei persoane care au acuzat o ușoară durere la locul respectiv sau a doua zi, brațul dureros un pic în zona deltoidului. Acum, din practic tot 500 de oameni vaccinați cu a doua doză, 14-15 oameni au avut manifestări mai serioase, depistabile și vizibile: febră, dureri musculare – dar dureri musculare, ca și cum ar zice omul ‘parcă eram bătut cu maiul’- , tuse, rinoree. Au fost o zi aceste manifestări, o zi a durat toată treaba asta, după care au dispărut aceste simptome. N-a fost nimic mai grav. Dar este de remarcat faptul, iar eu bănuiesc că este firesc, este reacția organismului, care de data asta reacționează, creând anticorpi”.

Managerul de la Victor Babeș a mai declarat că va demara o testare pentru anticorpi în cadrul spitalului, curios să afle ce pot indica aceste reacții la rapel. „Suntem curioși și vom face o testare pe persoane care n-au avut, după a doua vaccinare, decât o ușoară astenie, să vedem care este nivelul de anticorpi după cele zece zile de la rapel, și să facem și la persoanele care au avut o formă mai zgomotoasă, să vedem dacă există și vreo diferență de nivel de anticorpi”.

Dincolo de discuția despre reacții la rapel, Emilian Imbri a vorbit și despre persoanele din subordinea sa care s-au vaccinat, neștiind că sunt infectate cu noul coronavirus. „N-au știut și au dezvoltat boala la câteva zile, s-au pozitivat, a se vedea cazul dnei profesor Dorobăț, cel mai cunoscut în toată România, că la două zile după ce a făcut vaccinul, dumneaei s-a pozitivat și a făcut boala. În cazul lor, vaccinarea trebuie reluată, cu prima doză și rapel, cam la o lună după ce se vindecă”.

Citește și:
Te-ai infectat cu coronavirus după prima doză de vaccin: care este procedura? Explicațiile medicului Valeriu Gheorghiță

Foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet