Cat de bun este mersul pe role pentru silueta?

Mersul pe role pare ca nu necesita la fel de multa energie precum alte exercitii cardio, insa poate fi foarte benefic pentru silueta. Poti arde aproape la fel de multe calorii mergand pe role ca in timpul alergatului, iar aceasta activitate e potrivita daca nu vrei sa pui foarte mare presiune pe articulatii, ceea ce e dificil in cazul alergatului.

Cat de bun este mersul pe role pentru silueta?

Rolele iti solicita parti diferite ale corpului fata de alergat – pentru ca iti misti picioarele in lateral, si nu spre spate, iti lucrezi exteriorul coapselor. De asemenea, abdomenul este mai solicitat in timpul mersului pe role, deoarece trebuie sa iti pastrezi echilibrul mai mult decat atunci cand alergi.

Expertii spun ca mersul pe role poate fi practicat cu incredere, insa ar fi ideal sa fie combinat si cu alte feluri de exercitii cardio: miscarile repetitive pot deveni iritante pentru solduri, iar pozitia usor aplecata poate fi daunatoare corpului daca este pastrata pentru foarte mult timp.

Cum poti folosi pasiunea pentru mersul pe role intr-un mod cat mai benefic?

Pastreaza o pozitie corecta

Greutatea ar trebui pastrata pe calcaie, iar forta trebuie sa vina din miscarea spre laterale a picioarelor. Nu uita sa iti misti mainile mult mai mult decat o faci cand alergi. De asemenea, este important sa te apleci cat mai mult si sa indoi genunchii, pentru ca exercitiul sa fie eficient.

Viteza

Incearca sa mergi cat mai repede – poti sa mergi foarte repede pe intervale scurte, cu pauze, sau sa pastrezi o viteza constanta pe distante mai lungi. In plus, poti sa urci dealuri nu foarte abrupte cat de repede poti – nu uita sa iti pastrezi o pozitie buna si la coborarea dealului.

Poarta echipament protector

Mersul rapid pe role poate fi periculos – cele mai multe persoane care au mers pe role au la activ si cateva cazaturi serioase – deci nu uita sa iti protejezi genunchii, coatele si sa porti o casca.

Text: Anca Alexe
Foto: A picture of a happy rollerblader having fun in the city from Shutterstock

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet