Care sunt bolile care cresc riscurile pentru cei infectați cu coronavirus

Un nou studiu realizat de Center for Disease Control ne spune care sunt bolile ce agraveaza starea de sănătate a persoanelor infectate cu noul coronavirus.

Care sunt bolile care cresc riscurile pentru cei infectați cu coronavirus

Persoanele care suferă de diabet, boli cardiovasculare, pulmonare sau fumează pot dezvolta complicații grave dacă sunt infectați cu noul coronavirus, spune Center for Disease Control and Prevention din Statele Unite ale Americii.

Aceștia au realizat un studiu în perioada 12 februarie – 28 martie, analizând mai multe cazuri de pacienți confirmați cu COVID-19 din întreaga țară. Cercetarea a cuprins 7162 de persoane despre care existau date cu privire la existența altor boli sau a altor factori de risc.

Dintre cele 7162 de persoane, 37.6% sufereau și de alte afecțiuni sau factori de risc, iar 62.4% nu au raportat alte boli. Printre cele mai frecvente boli raportate se numărau diabetul, bolile cardiovasculare și cele pulmonare.

Același studiu mai arată că un procentaj mai mare de oameni care sufereau și de alte boli a fost internat în spital sau la terapie intensivă, comparativ cu cei care nu aveau și o altă afecțiune. Aproximativ 78% dintre pacienții internați în secția ATI și 71% dintre cei internați în spital sufereau de una sau mai multe boli. Iar 27% dintre cei care nu au necesitat internarea sufereau de cel puțin o altă afecțiune, spune agenția.

„Descoperirile preliminare sugerează că, în USA, persoanele care suferă și de alte afecțiuni sau de consecințe severe ale infecțiilor respiratorii sunt predispuși la o formă mai gravă a COVID-19, spre deosebire de cei care nu prezintă astfel de probleme', afirmă Center for Disease Control.

CONȚINUT VIDEO ELLE

În SUA, numărul cazurilor de persoane infectate cu coronavirus a depășit 180.000, iar decesele au trecut de 3000. Asta însemnând că COVID-19 a făcut mai multe victime decât atentatul terorist din 11 septembrie 2001.

Autoritățile mai spun că virusul este mult mai periculos nu numai în cazul celor care suferă de alte boli, dar și al bătrânilor. Cele mai frecvente simptome sunt tusea, febra, durerea în gât, diareea sau pneumonia și pot duce în unele cazuri la cedarea organelor sau chiar la moarte.

Citește și:
Este necesar să porți o mască de protecție în timpul pandemiei de coronavirus?

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video