Care este măsura simplă ce poate reduce rata de infectare? Opinia medicului Adrian Marinescu

Care este măsura simplă și foarte la îndemână care poate limita impactul epidemiei de coronavirus și reduce rata de infectare în doar câteva săptămâni? Medicul Adrian Marinescu explică.

Care este măsura simplă ce poate reduce rata de infectare? Opinia medicului Adrian Marinescu

După câteva săptămâni cu o creștere mare a numărului infectărilor cu coronavirus, medicul Adrian Marinescu a spus care este, în opinia sa, măsura simplă, ce poate fi adoptată de fiecare dintre noi, pentru a reduce rata de infectare și a diminua, astfel, impactul epidemiei.

Declarațiile medicului primar în cadrul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș pentru postul de televiziune Digi24 au venit în contextul unei ușoare scăderi a numărului de cazuri depistate, datorată numărului mic de teste efectuate peste weekend. Astfel, s-au diagnosticat 779 de cazuri de infectare în doar 24 de ore, dintr-un total de 6.600 de teste, ceea ce se traduce, în continuare, printr-o rată de infectare ridicată. Adrian Marinescu a explicat, în această situație, care este măsura simplă care poate deturna cursul epidemiei – acesta a declarat că masca poate face diferența. „Purtată corect, în două săptămâni am putea clar să vedem o îmbunătățire.” Declarația sa se alătură unui cor de specialiști în domeniul sănătății din întreaga lume, care recomandă purtarea măștii în afara locuinței în aproape orice împrejurare.

Medicul Marinescu a explicat și că măsura simplă e cu atât mai eficientă cu cât e la îndemâna fiecăruia dintre noi. Masca e cea mai importană pentru că e un lucru practic, a declarat acesta. „Dacă ne gândim la celelalte măsuri, poate că distanțarea nu depinde doar de mine. Dacă sunt oameni mulți în jurul meu poate că la un moment dat, chiar dacă îmi doresc, nu voi avea această distanțare.”

El a continuat prin a spune că unele măsuri de prevenție sunt mai greu de implementat în anumite contexte – poate nu avem mereu la îndemână săpun, dezinfectant, dar că avem aproape întotdeauna mască, iar aceasta, folosită corect, este o barieră care poate fi utilizată ori de câte ori venim în contact cu cei de lângă noi.

Așadar, măsura simplă a purtării măștii este cea care va avea efecte notabile și rapide în reducerea ratei de infectare. „Masca este cea care poate să facă foarte clar diferența. Și poate să o facă repede. Nu de pe o zi pe alta, dar cu siguranță dacă respectăm astăzi – purtăm corect masca și, sigur, și celelalte măsuri -, în două săptămâni am putea clar să vedem o îmbunătățire. Nu o să fie dintr-odată, dar o să vedem niște cifre care o să arate mult mai bine.”

Citește și:
De ce Argeș, Prahova și Dâmbovița sunt în topul zonelor de risc? Explicația lui Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video