Când vor putea românii să călătorească în Turcia

Românii vor putea călători în Turcia fără ca la întoarcerea în țară să fie obligați să intre în carantină.

Când vor putea românii să călătorească în Turcia

Dacă te gândești să îți petreci vacanța de vară în Turcia, trebuie să știi că, începând cu 15 august, poți vizita țara fără ca la întoarcea în România să fii nevoit să intri în carantină. Turcia a fost scoasă de pe „lista galbenă”, astfel că zborurile către această destinație vor fi reluate începând cu jumătate lunii iulie. Potrivit Agerpres, Vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, Alin Burcea, a anunțat de asemenea că, în acest moment, Ankara nu cere un test negativ de COVID-19.

„Turiştii români pot să meargă din nou în Turcia! Tour-operatorii români de chartere încep din 15 august să zboare spre Antalya. E foarte bine că a mai apărut o nouă destinaţie, având în vedere că până acum turiştii aveau de ales între ofertele din România, Grecia şi Bulgaria, iar Antalya a fost mereu o destinaţie căutată de turiştii români!”, a declarat Alin Burcea.

Vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism a mai precizat și că, hotelierii din Turcia au adoptat toate măsurile necesare pentru ca sănătatea turiștilor să nu fie pusă în pericol. În plus, aceștia au anunțat reduceri de până la 30% pentru unitățile de cazare din Antalya.

O altă veste bună pentru turiștii români este că nu sunt nevoiți să prezinte la intrarea în Turcia rezultatul negativ al unui test COVID-19. Spre deosebire de Grecia, unde această măsură este obligatorie, autoritățile turcești vor face testări în mod aleatoriu celor care intră în țară.

„Din informaţiile pe care le avem în acest moment, turistul care ajunge în Turcia poate să-şi cumpere opţional asigurări pentru eventuale cheltuieli generate de posibilitatea contractării acestei boli. Preţul este între 14 şi 20 de euro. De asemenea, este recomandabilă o asigurare de călătorie care are şi componentă COVID”, a declarat Alin Burcea, potrivit site-ului Libertatea.

Institutul Naţional de Sănătate Publică a actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. În urma acestor modificări, Turcia a intrat în zona verde, ceea ce înseamnă că turiștii români nu mai sunt nevoiți să intre în carantină la intrarea în țară. 

Citește și:
Care sunt țările care ies din zona de risc și unde românii ar putea călători începând de azi

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet