Când s-ar putea deschide restaurantele? Anunțul lui Ludovic Orban

De la 1 septembrie s-ar putea deschide restaurantele, a anunțat prim ministrul Ludovic Orban într-un interviu televizat. Ce a spus despre spațiile culturale închise?

Când s-ar putea deschide restaurantele? Anunțul lui Ludovic Orban

1 septembrie este data la care s-au putea deschide restaurantele, a anunțat premierul Ludovic Orban într-un interviu acordat postului de televiziune Digi24. Acesta a declarat că o decizie în acest sens ar putea fi luată în cursul acestei săptămâni.

Întrebat când se vor deschide restaurantele, Orban a anunțat că este planificată o dezbatere. „Dezbatem în cursul acestei săptămâni. Am solicitat punctul de vedere al specialiştilor din Grupul de Suport Tehnico-Ştiinţific şi alţi specialişti să vedem ce formule, ce propuneri, ce recomandări. Intenţia mea este ca în cursul acestei săptămâni să luăm o decizie. Cu atât mai mult cu cât se va termina sezonul estival şi va fi din ce în ce mai greu ca hotelurile, de exemplu, să poată să servească masa pe terasă”.

Anunțarea unei posibile date la care se vor deschide restaurantele vine și pe fondul protestelor lucrătorilor și patronilor din HoReCa, puternic afectați de epidemie și de măsurile impuse pentru siguranța populației. Restaurantele, cinematografele și teatrele sunt printre puținele facilități care nu au fost încă deschise, iar Orban a arătat că, odată cu scăderea temperaturilor, servirea mesei în spații deschise va deveni dificilă, mai cu seamă în zona montană. Prim ministrul a anunțat că, cel mai probabil, pe 1 septembrie se vor deschide restaurantele.

„Vedem, luăm decizia. Cel mai probabil de la 1 septembrie, în anumite condiţii”, a spus Orban, și a subliniat și că se analizează posibilitatea redeschiderii spațiilor culturale închise. „Discutăm de posibilitatea reluării activităţii în instituţii de cultură, în teatre, în cinematografe, sigur, cu un set de condiţii: distanţare, portul măştii, dezinfectare şi alte posibile soluţii pentru reducerea riscului de răspândire”.

Chiar dacă de la 1 septembrie se pot deschide restaurantele și, posibil, și cinematografele și teatrele, nu același lucru se poate spune despre stadioane. Meciurile nu se vor juca, deocamdată, cu public, a spus Orban, pentru că fanii echipelor de fotbal ar fi mult mai greu de convins să respecte regulile.

Citește și:
VIDEO: Cum să îți testezi masca și să vezi dacă chiar funcționează?

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet