6 beneficii pe care sexul le are asupra sanatatii!

Stim bine ca o partida torida de sex poate inlocui cu succes un antrenament de mare dificultate la sala, insa acesta nu este singurul beneficiu al activitatii intre asternuturi pentru sanatatea organismului nostru.

6 beneficii pe care sexul le are asupra sanatatii!

Descopera care sunt celelalte efecte pozitive ale sexului si aduna mai multe motive pentru a petrece timpul intre asternuturi cu partenerul tau!

1. Sexul reduce riscul de a suferi un atac de cord

Cercetarile de specialitate au demonstrat ca barbatii care fac sex de doua sau trei ori pe saptamana au reduse la jumatate sansele de a face infarct sau atac de cord. De asemenea, sexul pastreaza testosteronul si estrogenul in limitele normalului, un lucru extrem de benefic, deoarece un nivel scazut al oricarui dintre acesti doi hormoni cauzeaza osteoporoza sau boli de inima.

2. Reduce stresul!

Endorfinele ce se elimina pe durata activitatii sexuale reprezinta cel mai bun remediu pentru o viata nu doar sanatoasa, dar si fericita. Imbratisarile si atingerile au capacitatea de a atenua starile de anxietate si nervozitate, luptand si impotriva instalarii depresiei. In plus, excitarea sexuala stimuleaza centrii placerii si ai recompensei din creier, de aici si starea de bine.

3. Intareste sistemul imunitar!

Se zice ca persoanele care sunt active din punct de vedere sexual isi iau mai putine zile libere pe motiv de imbolnavire. Studii efectuate la Universitatea din Pennsylvania au demonstrat ca studentii care aveau parte de sex de doua ori pe saptamana se bucurau de un nivel cu 30 % mai insemnat de anticorpi numiti imunoglobulina A, decat cei care erau mai pasivi sexual.

4. Vei dormi mai bine dupa sex!

Somnul dupa o partida de sex este de cele mai multe ori o perioada de adevarata relaxare. Motivul pentru care ti se face, atat tie, cat si partenerului tau, foarte repede somn dupa activitatea sexuala este deoarece un hormon numit prolactina este eliberat in organism. Acest hormon induce starile de relaxare si somnolenta.

5. Atenueaza durerile!

Datorita actiunii intense a oxitocinei, cunoscuta drept hormonul iubirii' inainte de a atinge orgasmul, nivelul endorfinelor creste. Aceasta eliberare de endorfine poate fi comparata cu efectul unor substante opiacee, iar senzatiile de durere din corp, asemenea migrenelor, durerilor articulare sau a simptomelor PMS, sunt diminuate.

6. Vei avea o piele mai luminoasa!

Orice crema-minune poate fi intrecuta de catre o partida de sex, datorita hormonilor care se elimina in corp in momentele de intimitate. DHEA, dupa cum sunt numiti acesti hormoni de crestere, reusesc sa restabileasca structura pielii agresate de soare, fumat si nivelul inalt de cortisol, ce subtiaza straturile pielii. Studii de specialitate efectuate in Scotia au reusit sa confirme faptul ca persoanele care sunt mai active sexual, arata cu aproximativ sapte ani mai tinere.

Foto: Passion couple from Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Mai multe din health & diet