Anunțul lui Klaus Iohannis: Măsurile de restricție sunt inevitabile!

Măsurile de restricție sunt inevitabile, a subliniat președintele Klaus Iohannis într-o conferință de presă. El a anunțat că susține implementarea cât mai rapidă a acestora.

Anunțul lui Klaus Iohannis: Măsurile de restricție sunt inevitabile!

Măsurile de restricție sunt inevitabile în contextul unor recorduri ale numărului de noi infectări cu coronavirus. România a înregistrat în ultimele zile numere uriașe atât în ceea ce privește noile cazuri, cât și persoanele internate în secțiile de terapie intensivă și decesele cauzate de coronavirus.

Klaus Iohannis a vorbit miercuri despre noile date și a spus că „măsurile de restricție sunt inevitabile. Cu cât mai repede, cu atât mai bine”. Președintele a avertizat că ne așteaptă luni grele. „România a cunoscut în ultima săptămână cea mai mare creștere a numărului de cazuri de îmbolnăvire de la debutul epidemiei de COVID-19. Cifre extrem de îngrijorătoare avem și în privința numărului de decese, precum și al pacienților internați în secțiile de terapie intensivă. Așadar, 3 indicatori care, corelați, trag un puternic semnal de alarmă, de care avem cu toții responsabilitatea să ținem cont.

Tendința actuală este una de creștere accelerată a ratei infectărilor care duce la aglomerarea spitalelor, a secțiilor de terapie intensivă, și din păcate, la un număr tot mai mare al deceselor. În acest context, măsurile de restricție sunt inevitabile. Cu cât mai repede sunt introduse, și respectate aceste măsuri, cu atât mai rapid își vor produce efectele și vor putea fi ridicate din nou.”

Iohannis a vorbit despre măsurile de restricție care se impun deoarece situația epidemiologică în România este din ce în ce mai gravă, lucru care „nu ne permite întoarcerea la normalitatea de dinaintea pandemiei. Cu cât crește numărul de bolnavi și de decese, cu atât ne îndepărtăm și mai mult de acest moment îndelung așteptat.” Totodată, el și-a manifestat recunoștința pentru personalul medical, care a făcut eforturi impresionante în ultimele luni. „Medicii au făcut eforturi uriașe. Transmit un mesaj special de recunoștință și mulțumire personalului medical din România. Acești oameni extraordinari, care și-au ales această profesie vocațională, merită respectul nostru. Avem încredere în medicii noștri.”

Dincolo de măsurile de restricție, însă, președintele a făcut apel și la responsabilitatea fiecărui cetățean pentru a ține sub control epidemia. „Depinde de conștiința fiecăruia dintre noi dacă vom câștiga această bătălie fără precedent.”

Citește și:
Noi restricții în București, în vigoare de azi. Ce au decis autoritățile?

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet