Anunț oficial! Masca este obligatorie pe plajă, de 1 Mai și de Paște

Dacă intenționezi să petreci 1 Mai și Paștele pe litoral, trebuie să știi ce reguli se aplică.

Anunț oficial! Masca este obligatorie pe plajă, de 1 Mai și de Paște

Dacă intenționezi să petreci 1 Mai și Paștele pe litoral, trebuie să știi ce reguli se aplică, chiar și atunci când stai pe plajă.

Autorităţile locale au anunţat deja că poliţişti şi jandarmi vor patrula constant prin stațiunile de pe litoral. În plus, purtarea măştii de protecţie rămâne obligatorie, inclusiv pe plajă.

„În momentul în care stăm jos şi este asigurată o distanţare socială, bem un cockteil, cu siguranţă nu putem să facem asta cu masca la gură, dar atunci când ne plimbăm pe plajă dintr-un loc în altul, ar trebui să respectăm măsurile în vigoare”, a precizat sectretarul de stat în ministerul Economiei, Paul Ene, citat de Adevărul.ro.

Totuși, dacă vrei să te aventurezi în apa rece a mării, trebui să știi că nu este obligatoriu să porți mască de protecție. „Încercăm pe cât posibil să le explicăm oamenilor că trebuie să respecte indicaţiile salvamarilor. Atunci când e marea montată, trebuie să nu intre în apă, iar în cazul în care o vor face, să nu intre în panică, să caute să reziste cât mai mult la suprafaţă pentru a putea fi recuperat”, a declarat şeful scafandrilor din cadrul ISU Dobrogea, Marian Ciulei pentru Adevărul.ro.

O altă regulă care se va aplica în această perioadă pe litoral vizează cluburile și restaurantele. Cluburile sunt închise, iar toate petrecerile de pe plajă se vor încheia până la ora 22. Singura noapte în care circulaţia este permisă până la ora 5 dimineaţă este cea de Înviere, dar numai spre şi dinspre bisericile de pe litoral pentru a participa la serviciile religioase. Restaurantele pot primi clienţi şi în interior, la o capacitate de 30% în Mamaia şi de 50% în Vama Veche.

Unitățile de cazare de pe litoral vor funcționa cu un grad de ocupare de 70% din spațiile de cazare, în Mamaia Nord, Năvodari, Mamaia și Mamaia-Sat, Constanța, Agigea, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Tuzla, Costinești, Neptun-Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai și Vama Veche.

Citește și:
De ce persoanele care fac vaccinul anti-Covid trebuie să poarte în continuare mască. Precizările medicilor

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet