Alexandru Rafila: Rata de infectare este de 10-12%. Suntem pe primul loc în UE, avem 80 de infectări la 100.000 de locuitori

România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus, cu 80 de cazuri la 100.000 de locuitori, avertizează Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății.

Alexandru Rafila: Rata de infectare este de 10-12%. Suntem pe primul loc în UE, avem 80 de infectări la 100.000 de locuitori

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a vorbit ieri, în cadrul unui interviu acordat emisiunii Marius Tucă Show despre situația României în contextul pandemiei de coronavirus. Dacă până acum cifrele arătau o rată de infectare de 5-6%, Rafila susține că aceasta ajunge de fapt la 10-12%, dacă analizăm rezultatele din ziua de duminică, atunci când persoanele nu se testează benevol.

„Avem o rată de infectare de 10-12%, duminică este excepția care confirmă regula, pentru că duminică nu se fac teste pentru persoane care pleacă în vacanță. Duminica trecută am avut o rată de aproape 11%. Rata de 5-6% este dată de o situație când peste 40-45% sunt persoane care se testează benevol. În rândul acestora avem sub 1 la 1000 proporția de infectați, deci practic noi suntem între 10% și 12% rata de teste pozitive la persoanele de pe lista INSP”, a declarat reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, conform Mediafax.

De asemenea, acesta a precizat și că, potrivit statisticilor OMS, rata de infectare este în continuare de 1,2. Asta înseamnă că fiecare persoană pozitivă infectează mai mult de un individ.

România se află pe primul loc în Europa în ceea ce privește rata de infectare, având 80 de cazuri la 100.000 de locuitori, în timp ce Italia are doar 6. În acest context, Rafila a subliniat necesitatea de a înțelege gravitatea situației și de a respecta măsurile de prevenție.

„Oamenii trebuie să înțeleagă că este vorba de o situație serioasă, nu dramatică, și cel mai important este cum comunicăm, cum explicăm românilor măsurile care trebuie respectate”, a declarat reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății.

De asemenea, într-un interviu acordat postului Digi24, Alexandru Rafila a afirmat și că în următoarea perioadă vom avea parte de o creștere rapidă a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus care vor necesita terapie intensivă, dar și de o creștere a mortalității în urma Covid-19. În plus, a insistat și asupra faptului că este important ca sistemul medical din România să fie pregătit pentru această creștere, pentru că aceasta este o evoluție previzibilă a situației.

Citește și:
Avertismentul medicului pneumolog Nicoleta Bîrcă: „Virusul este mai agresiv. Cazurile au devenit din ce în ce mai severe'

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet