8 surse de proteine, ideale pentru momentele în care vrei să slăbești

Dacă încerci să slăbești, nu mai este nevoie să îți reamintim că trebuie să mănânci multe proteine pentru a ajunge la greutatea ideală. Proteinele, chiar și din legume, digerate într-un ritm lent și constant te ajută să te simți sătulă și te țin departe de poftele nesănătoase.

8 surse de proteine, ideale pentru momentele în care vrei să slăbești

Este esențial să îți menții și să îți formezi masa musculară, iar astfel corpul tău va arde mai multe calorii. Iată cele mai bune surse de proteine și de ce ar trebui să le mănânci pe parcursul dietei:

1. Ouă

Sunt cele mai bune surse de proteine când vine vorba de a-ți începe ziua. Pentru doar 140 de calorii, 2 ouă mari îți oferă 14 grame de proteină. Combinate cu grăsimea din gălbenușuri, îți păstrează glicemia constantă, suficientă cât să te țină departe de tentații. În realitate, dacă mănânci ouă la micul dejun îți poate diminua producerea hormonului foamei, numit și hormonul ghrelin și chiar să mănânci mai puțin pentru următoarele 36 de ore.

2. Somonul sălbatic

Somonul este bogat în acizi grași esențiali pentru organism, precum Omega 3, care poate stimula arderea grăsimilor. 155 de calorii de somon îți asigură 22 de grame de proteine. Și totuși, de ce ar trebui să mănânci somon? Comparând cu carnea din crescătorie, acumulezi cu aproximativ 32% mai puține calorii și cu 1 gram mai mult omega 3.

3. Brânză de vaci fără grăsime

Nu este atât de populară precum iaurtul grecesc. Dar o cană de brânză de vaci degresată te poate asigura de 28 de grame de proteine pentru 163 de calorii. Și nu este singurul motiv pentru care e recomandată în cazul în care vrei să slăbești. Femeile supraponderale care consumă lactate bogate în proteine precum brânza de vaci pierd mai multă grăsime și acumulează masă musculară comparativ cu cele care nu consumă. Un alt bonus? Costă mult mai puțin față de iaurtul grecesc, așa că îți poți face provizii pentru mai mult timp.

4. Pieptul de pui

Nu sunt foarte multe alimente care îți oferă 26 de grame de proteine pentru 128 de calorii, de aceea pieptul de pui dezosat și fără piele este o minune când vine vorba de dat jos câteva kilograme. Aroma pieptului de pui este destul de moderată, astfel că ai multiple variante în care să îl gătești. Este important, deoarece majoritatea se plictisesc de gustul lui și renunță la mâncarea sănătoasă.

5. Lintea

O cană de linte gătită nu îți asigură doar 18 grame de proteine, dar și 15 grame de fibre, lucru care te poate ajuta să îți încetinești digestia și să ai glicemia stabilă. Asta înseamnă că nu îți va mai fi foame pentru câteva ore bune. Dacă mănânci în fiecare zi o porție de linte te poate ajuta să slăbești, fără să mai faci vreo schimbare în dietă.

În dieta pentru slăbit poți include și o supa crema de linte

6. Mușchiul de porc

Pentru 30 de calorii în plus pe porție, mușchiul de porc îți oferă tot 26 de grame de proteine precum pieptul de pui. Cercetările arată faptul că mușchiul de porc te ajută să slăbești fără să pierzi din masa musculară. Femeile supraponderale care mănâncă 6 grame de carne slabă de porc în fiecare zi au de două ori mai mult țesut muscular față de cele care mănâncă mai puțin.

Pentru că e savuroasă, îți lăsăsm aici și o rețetă nemaipomenita de muschiulet de porc la tava!

7. Surse de proteine: Crochete din soia

Nu le-ai dat nicio șansă până acum produselor din soia? Acum e momentul. Tempeh, o prăjitură din soia fermentată cu aromă de nucă și o textură delicioasă din nuci, are până la 16 grame de proteine pentru fiecare porție de 3 grame. Și nu este tot. Precum lintea, este o sursă nemaipomenită de fibre, care îți oferă 7 grame de fibre pe porție.

8. Tonul la conservă

Precum somonul sălbatic, tonul este o altă sursă de ardere a grăsimilor, având 16 grame de proteine pentru fiecare porție de 3 grame. Un lucru care ar trebui să te bucure este faptul că nu sunt scumpe conservele de ton. Dacă îl ai la îndemână, ești mereu gata să îți pregătești un fel de mâncare sănătos. Însă, ar trebui să ai în vedere și cantitatea de mercur pe care o consumi.

Citește și:
10 alimente pe care nu ar trebui să le consumi dimineața

Text: Iulia Braslasu
Foto: Instagram.com/leoniehanne

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet