7 tipuri de yoga pe care trebuie sa le incerci!

Trebuie sa recunoastem, fiecare dintre noi a fost tentata, macar o data, sa incerce yoga. Complexitatea acestei activitati ne poate face sa renuntam la intentiile noastre, deoarece ajungem sa nu mai stim care tip de yoga ar fi mai potrivit pentru ritmul de viata si personalitatea fiecareia.

7 tipuri de yoga pe care trebuie sa le incerci!

Exista nenumarate ramuri ale yoga precum: Bikram, Ashtanga, Hatha, Iyengar, Kundalini, Vinyasa, fiecare dintre acestea prezentand beneficii distincte pentru corpul si spiritul nostru.

Pentru a te ajuta sa alegi intr-un mod mai propice stilul de yoga care s-ar putea mula pe asteptarile fizicului si mentalului tau, am conceput o lista care prezinta cateva tipuri de personalitati impreuna cu cea mai potrivita practica yoga. Daca ai incercat yoga si ai renuntat dupa doar o sedinta, nu te descuraja, filozofia yoga se concentreaza pe repetare si practica. Astfel, este nevoie sa tot incerci stiluri ale acestei activitati, pana reusesti sa-l gasesti pe cel care iti va face atat interiorul, cat si exteriorul sa se simta mai bine cu fiece noua sedinta.

1. Esti o persoana atletica!

Daca te numeri printre femeile care isi infrunta constant limitele fizice si depun mult efort in timpul antrenamentelor fizice, atunci Ashtanga Yoga ti s-ar potrivi ca o manusa. Aceasta practica presupune executarea unui numar de pozitii, numite astane, astfel incat acestea sa formeze o secventa fluida, repetata de mai multe ori. Ashtanga Yoga ajuta la dobandirea fortei si poate fi practicata in intimitatea propriei case sau in cadrul sedintelor cu antrenor.

2. Stresul constant este eticheta ta!

Cunoastem cu totii prea bine cate o persoana care pare a se afla intr-o stare continua de stres si nervozitate. Pentru aceste persoane, Vinyasa Flow sau Power Yoga ar putea face minuni. Aceste doua stiluri se bazeaza pe miscarea continua, executand pozitii in incercarea de a le perfectiona. Datorita faptului ca reusesc sa tina in priza si ii fac pe practicantii acestora sa transpire, Vinyasa Flow si Power Yoga ofera momente de claritate a mintii, in care persoanele se poti simti conectate cu prezentul.

3. Pentru soarecii de biblioteca!

Esti o persoana careia ii place sa absoarba cat mai multa informatie, sa cunoasca cat mai multe lucruri despre cum functioneaza lucrurile sau corpul uman, iar siguranta in timpul antrenamentelor fizice este foarte importanta, atunci ar trebui sa incerci Iyengar Yoga. Acest stil de yoga a fost creat de catre B.K.S. Iyengar, o notorietate in lumea yoga si se concentreaza pe repetarea pozitiilor. Ceea ce este deosebit la aceasta practica este atentia catre detaliile anatomice ale corpului uman si pasul mai lent in care sunt executate asanele, pentru a le intelege cat mai bine.

4. Esti o persoana foarte sociabila!

Nu poti concepe o sedinta de yoga fara a avea alaturi cateva prietene cu care sa razi sau sa te amuzi? Cele mai potrivite forme de yoga pentru personalitatea ta extrem de sociabila sunt: Acro Yoga sau Stand-Up-Paddling (SUP) Yoga. Acestea se focuseaza pe comunicarea si colaborarea intre mai multe persoane in timpul practicii. In timp ce SUP Yoga te va face sa te balacesti in apa, Acro Yoga este un stil practicat foarte des in aer liber, in special in parcuri, unde se poate alatura mai multa lume.

5. Yoga pentru introvertite!

Online Yoga poate fi raspunsul perfect pentru cele dintre noi carora le displace gandul imbracarii pantalonilor pentru yoga sau practicarii acestei activitati alaturi de alte persoane. Internetul ofera nenumarate optiuni de practicare yoga, chiar in propriul living. Astfel, ai libertatea de a alege atat antrenorul, cat si stilul de yoga, care ti s-ar potrivi mai bine.

Text: Natalia Muntean

Foto: Beautiful Woman Practicing Yoga Outside In Nature from Shutterstock

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet