7 lucruri surprinzătoare care îți înrăutățesc alergiile

Dacă suferi de alergii, este momentul să fii mai atentă la următoarele lucruri, deoarece acesta îți pot înrăutăți simptomele.

7 lucruri surprinzătoare care îți înrăutățesc alergiile

Temperaturile ridicate sunt motiv de bucurie, mai ales pentru cei care iubesc să petreacă timp în natură. Există desigur și persoane pentru care această perioadă reprezintă o adevărată provocare și asta din cauza alergiilor.

În general, o parte din alergii sunt provocate de polen, însă potrivit specialiștilor, obiceiurile noastre pot înrăutăți și ele simptomele.

Hainele tale

Polenul se poate lipi ușor de materialele textile și, după o zi petrecută afară, îl vei aduce în casă, atingând și canapeaua, patul etc., astfel alergenul se află peste tot în jurul tău.

Pentru a evita acest lucru, sfatul cel mai simplu este să îți schimbi hainele imediat cum ajungi acasă și să le speli în apă caldă. Totodată, este recomandat să faci mereu un duș înainte să te culci, pentru a îndepărta orice urmă de polen care ar putea rămâne pe piele.

Anumite tipuri de legume și fructe

Anumite produse, de exemplul merele, roșiile și țelina au o proteină pe suprafața lor pe care corpul o poate încurca cu polenul. Acest lucru se numeste sindromul alergiei orale și poate prezenta simptome supărătoare, de exemplu senzația de mâncărime în gât. Este indicat să cureți coaja acestor produse sau chiar să le eviți dacă observi că senzațiile sunt insuportabile.

Stresul

Studiile au arătat în ultimul timp că stresul înrăutățește alergiile, mai ales când este vorba despre alergia la polen.

Practic, simptomele apar mai des, senzațiile sunt mai supărătoare, iar tu vei scăpa mai greu de ele. Încearca ca în fiecare săptămână să îți oferi timp pentru relaxare pentru a te vindeca mai ușor.

Lumânarea ta preferată

Lumânările parfumate ne fac casa mai frumoasă, însă se pare că ele nu sunt cele mai bune pentru sănătate ta dacă suferi de alergii. Deși, teoretic, nu degajă alergeni, chimicalele din care este formate parfumul pot fi iritanți destul de puternici pentru cei care suferă de alergii.

Tocmai de aceea este important să găsești opțiuni cât mai naturale, mai ales în această perioadă.

Lentilele de contact

Potrivit specialiștilor, în sezonul alergiilor este indicat să renunți la lentilele de contact și să porți ochelari normali.

Acest lucru este recomandat deoarece polenul se poate lipi pe lentile, iar acest lucru va duce la iritații. Dacă nu vrei să renunți totuși la ele, alege modelele mai dure, pe care se lipesc mai greu particule. Totodată, nu uita să le cureți după fiecare purtare.

Alcoolul

Paharul de vin pe care îl savurezi la cină ar putea fi destul de periculos în această perioadă. Alcoolul dilată vasele de sânge, iar asta afectează nasul. Printre băuturile pe care ar trebui să le eviți, se află și vinul roșu, deoarece acesta are sufliți, o componentă care poate provoca la rândul ei o reacție alergică.

Fumul de țigară

Chiar dacă tu nu ești fumătoare, tot ar trebui să te ferești de fumul de țigară, deoarece poate amplifica simptomele alergiei.

Citește și:
Ghid pentru supravietuire in sezonul alergiilor

Foto: Imaxtree

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet