6 reguli de sănătate pe care nu trebuie să le urmezi întotdeauna

În fiecare an apar noi reguli pe care ar trebui să le respectăm pentru a fi mai sănătoși și pentru a ne proteja mai mult organismul, însă se pare că în privința următoarelor șase poți fi mai relaxată.

6 reguli de sănătate pe care nu trebuie să le urmezi întotdeauna

Dacă acum ceva timp cercetătorii au descoperit că șampania poate fi benefică pentru noi și pentru sănătate, se pare că există numeroase alte reguli în privința cărora poți fi mai relaxată.

Asta înseamnă că sunt reguli pe care le poți trece cu vederea, fără ca acest lucru să îți afecteze în mod drastic stilul de viață și sănătatea, deși probabil ai auzit că este foarte important să le respecți.

1. Nu trebuie să faci o detoxifiere cu sucuri

Foarte populară în urmă cu ceva timp, detoxifierea cu sucuri se pare că nu este atât de necesară pentru corpul tău. Desigur, are numeroase beneficii, însă o astfel de cură de detoxifiere nu este întotdeauna recomandată și, mai ales, necesară. De ce? Ei bine, corpul nostru face o detoxifiere naturală, așadar nu este nevoie să te forțezi în acest fel. Încearcă să fii atentă mereu la alimentația ta și poți sta liniștită.

2. Nu trebuie să consumi doar alimente organice

Alimentele organice sunt foarte bune, însă de cele mai multe ori costă mult mai mult față de cele obișnuite. Din fericire, există numeroase produse pe care le poți alege fără să aibă această etichetă specială. Printre aceste alimente se numără avocado, ananas, cartofi dulci, papaya și pepene.

3. Nu trebuie să mânânci șase mese mici pe zi

Regula este alta când vine vorba despre alimentație – este important ce anume alegi să mănânci. Practic, dacă alegi mâncărurile potrivite, sănătoase, nu contează cât de des mănânci. Astfel, poți renunța la ideea de trei mese și trei gustări, deoarece în unele cazuri se pare că este vorba de mai multe calorii. Poți avea gustări, însă cel mai bine este să respecți cele trei mese principale, acest lucru nu-ți va afecta metabolismul.

4. Nu trebuie să mănânci micul dejun în fiecare zi

Dacă te numeri printre persoanele care ar prefera să doarmă o oră în plus în loc să pregătească un mic dejun copios, te înțelegem perfect. Se pare că nu vei slăbi automat mai repede dacă vei mânca zilnic micul dejun, așadar poți face și excepții. Atenție însă, cafeaua și o gogoașă mâncată pe fugă nu sunt deloc o variantă ideală.

5. Nu trebuie să renunți la carbohidrați

Iată o veste bună dacă și tu iubești carbohidrații. Nu trebuie să renunți la ei complet, ci ar trebui să fii atentă la produsele pe care le incluzi în alimentația ta. Pâinea nu este atât de nocivă, însă trebuie să păstrezi o dietă echilibrată. Astfel, poți consuma orez brun, legume și fructe și, pentru a fi mai liniștită, află că japonezii, care au de obicei o dietă bogată în grâu au cea mai mare speranță de viață din lume.

6. Nu trebuie să mânănci cina până în ora 19

Poți mânca seara și fără să te îngrași, însă trebuie să fii atentă la alegerile pe care le faci. Astfel, caloriile se vor acumula indiferent de ora la care mănânci, însă pentru corpul tău este recomandat să existe cel puțin două ore între cină și ora de culcare. În plus, de preferat ar fi să nu faci un obicei din a alege pizza seara, deși știm că este tentant.

Citește și:
11 obiceiuri din social media care pot fi daunatoare pentru sanatatea ta

Foto: Imaxtree

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet