5 mituri de fitness demontate

Exista cateva „reguli de fitness” pe care toata lumea pare sa le stie, insa nimeni nu poate oferi un motiv solid pentru care ar trebui sa le respectam.

5 mituri de fitness demontate

Unele reguli pe care le respectam cu strictete atunci cand vine vorba despre antrenamentele fizice si despre felul in care facem miscare sunt doar niste mituri ce pot fi demontate cu usurinta. Iata care ar fi 5 dintre acestea:

1. Trebuie sa ai febra musculara dupa un antrenament, altfel nu ai niciun rezultat

Fals. Daca nu simti progresul, asta nu inseamna ca acesta nu s-a realizat. Ai putea simti nevoia sa te fortezi, astfel incat sa faci febra musculara dupa antrenament, dar, daca exagerezi, va avea efecte negative asupra corpului tau. Febra musculara NU este un indicator al rezultatelor. Bineinteles, este chiar benefic din cand in cand sa incerci sa iti depasesti limitele, dar nu exagera.

2. Trebuie sa te limitezi la un singur tip de antrenament

Fals. Exista intotdeauna mai multe si mai variate modalitati de a ajunge la acelasi rezultat. Daca vrei sa iti maresti masa musculara, este chiar indicat sa iti schimbi des antrenamentul. Corpurile noastre se adapteaza si se obisnuiesc foarte repede cu anumite miscari. Asa ca este un lucru bun sa le mai schimbi din cand in cand. In plus, nu te vei plictisi si vei merge cu mai multa placere la sala.

3. Nu trebuie sa faci DELOC miscare in ziua de odihna

Zilele de odihna sunt o pauza pentru corpul tau, o pauza in care are timp sa se refaca. Dar fiecare defineste miscarea diferit. Tu poti face orice te face pe tine sa te simti bine! Asa ca asta nu inseamna neaparat ca trebuie sa stai pe canapea toata ziua, ci poti face orice iti doresti. O zi de odihna poate implica un mers usor sau niste pozitii de yoga.

4. Nu trebuie sa mananci inaintea unui antrenament de dimineata

Fals. Corpul tau are nevoie de alimente ca sa functioneze. Oamenii care cred ca vor arde mai multa grasime daca nu mananca de dimineata gresesc. Din contra, trebuie sa mananci carbohidrati, fibre si proteine, care sa iti dea energia necesara.

5. Nu trebuie sa faci exercitii seara

Fals. Multi oameni cred ca daca se antreneaza seara nu vor mai putea sa adoarma. Sigur, activitatea fizica iti creste nivelul de energie, insa asta nu inseamna neaparat ca vei avea atat de multa incat sa nu mai poti adormi. Ai putea chiar sa ajungi sa iubesti sa iti faci antrenamentele seara, pentru ca sportul este foarte relaxant. Iar daca ai probleme cu somnul, o sedinta de yoga ar putea fi chiar cea mai buna solutie pentru tine. Iar daca nu esti o persoana care sa se trezeasca cu usurinta dimineata devreme, antrenamentele de seara sunt perfecte pentru tine.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet