5 lucruri care provoacă retenția de apă în organism

A scăpa de apa pe care corpul o reține nu este ușor, mai ales atunci când observi fluctuațiile de greutate în fiecare dimineață.

5 lucruri care provoacă retenția de apă în organism

Degetele, abdomenul și gleznele se umflă iar frustrarea te cuprinde. Dar acele kilograme în plus de care nu ai nevoie pot dispărea ușor dacă știi să faci câteva schimbări asupra stilului tău de viață.

Ce este retenția de apă?

Corpul uman conține circa 60% apă, majoritatea fiind reținută în celule. O persoană reține apa atunci când aceasta este colectată în țesuturi, iar corpul menține fluidul extra între organe și piele, în loc să îl elimine. Dar retenția de apă este temporară iar asta nu înseamnă neapărat că ai luat în greutate.

Există 5 lucruri care te fac să reții apă:

Consumi prea multă sare sau prea mulți carbohidrați

Una dintre cele mai comune cauze ce favorizează reținerea de apă este consumul excesiv de sare. Sodiul ține apa în organism. Cu cât este mai mult sodiu în corp, cu atât există riscul unei rețineri mai mari de apă. La fel, dacă alegi să mănânci foarte mulți carbohidrați, aceștia pot avea un impact asupra retenției de apă.

Menstruația

Multe femei iau în greutate la menstruație. Acest lucru se întâmplă din cauza fluctuației de hormoni. De asemenea, sânii devin foarte sensibili și se simt umflați. Dar partea bună este că toate aceste simptome dispar atunci când se termină această perioadă a lunii.

Folosești anticoncepționale

Anticoncepționalele pot să cauzeze retenția de apă. Estrogenul și progesteronul din acestea pot duce la fluctuații.

Nivelul de cortizol

Cortizolul, fiind cunoscut ca și hormonul stresului' poate fi motivul pentru care tu reții apă. Acest hormon este responsabil de a ține nivelul de zahăr din sânge stabil, de a balansa organismul și a reduce inflamațiile. Creșterea nivelului de cortizol poate cauza retenția de apă.

Medicamente

Anumite medicamente pe care le iei pot fi vinovate de mica ta problemă. Cele folosite pentru a combate presiunea ridicată a sângelui cum ar fi corticosteroizii sau medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene te pot face să reții apă. În caz că tu consideri că medicamentele pot fi responsabile pentru acest lucru, ai putea cere doctorului o alternativă.

Totuși, orice problemă ai simți că ai ar trebui să consulți un specialist pentru a te ajuta în lupta cu retenția de apă.

Citește și:
Ce ar trebui să faci pentru a avea un stil de viață echilibrat

Text: Iulia Statie
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet