5 beneficii pe care ti le ofera stretching-ul

A-ti imbunatati flexibilitatea si postura este mai mult decat necesar avand in vedere ca, in ziua de astazi, petrecem atat de mult timp la birou sau in fata unui calculator.

5 beneficii pe care ti le ofera stretching-ul

Lipsa de miscare poate sa iti afecteze serios starea de sanatate, dar si psihicul, si este bine sa eviti sa te transformi intr-o persoana sedentara. O sesiune de stretching iti va da alt tonus, chiar daca nu ai foarte mult timp la dispozitie.

Iata 5 beneficii pe care ti le ofera stretching-ul.

Diminueaza considerabil simptomele sindromului premenstrual

Femeile care sufera de dureri, dezechilibru emotional, balonare, toate ca simptome ale sindromului premenstrual, isi pot imbunatati starea generala prin practicarea unei sedinte de stretching.

Vei putea sa iti continui antrenamentul obisnuit mai mult timp

Pe masura ce inaintam in varsta, muschii nostri isi pierd flexibitatea. La asta se adauga si timpul indelungat pe care il petrecem pe scaun sau pe canapea. Prin stretching, incalzim acele zone adormite ale corpului nostru, amintindu-ne ca avem nevoie de miscare. Partea buna? Cu cat faci mai multe exercitii, cu atat arzi mai multe calorii.

Te fereste de accidentari

Dupa o sesiune usoara de stretching si incalzire inainte de exercitii, corpul tau va fi pregatit pentru miscare, iar tu nu risti sa te accidentezi.

Vei dormi mult mai bine

Incluzand stretching-ul in rutina ta de dimineata, alaturi de o serie de exercitii usoare, iti va asigura un somn mult mai odihnitor. Comparativ cu femeile care nu fac miscare deloc, sau doar seara, stretching-ul practicat dimineata va face diferenta.

Te vei simti mai putin obosita

Atunci cand muschii stau nemiscati perioade mari de timp, sangele stagneaza o perioada indelungata, ceea ce te face sa te simti obosita si apatica. De indata ce incepi sa te misti, nivelul de concentrare creste, iar circulatia sanguina se activeaza. Ridicandu-te de la birou o data la fiecare douazeci de minute, te va ajuta sa te simti mai putin extenuata.

Text: Dora Chelariu
Foto: 123rf.com

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet