4 semne care îți arată că ai putea avea alergie la alcool

Dacă te simți ciudat după ce consumi alcool, s-ar putea să nu fie vorba despre cantitate, ci pur și simplu despre faptul că ai dezvoltat o alergie la alcool.

4 semne care îți arată că ai putea avea alergie la alcool

Oricât de ciudat ar părea, există și alergia la alcool. Practic, dacă ți s-a întâmplat de mai multe ori să te simți rău după ce ai consumat mai mult de un pahar de vin, s-ar putea să fi dezvoltat o reacție alergică, iar metabolismul tău să nu mai funcționeze așa cum trebuie.

Dacă îți faci griji că ai putea suferi și tu de această alergie, ți-am pregătit mai multe informații despre 4 semne destul de întâlnite, care te vor ajuta să îți dai seama că este momentul să mergi la medic pentru analize mai amănunțite. Un lucru important de care trebuie să ții cont este faptul că această problemă de sănătate ar putea fi moștenită din familie, așadar organismul tău nu poate metaboliza alcoolul cum ar trebui.

1. Ți se înroșește pielea

Dacă pielea ta se înrosește și se încălzește ar putea fi vorba despre o simplă reacție la alcool pe care mulți o avem. Cu toate acestea, dacă pielea ta devine extrem de roșie și începi să ai și mâncărimi, este momentul să îți pui câteva semne de întrebare. Atunci când bei alcool, organismul metabolizează substanțele în acetaldehidă, însă atunci când această substanță nu este neutralizată suficient de repede, capilarele de pe față se dilată, rezultatul fiind o piele foarte roșie și caldă, din cauza eliberării de histamină.

În plus, atunci când este consumat în cantități mai mari, alcoolul poate cauza contractarea vaselor sanguine, acest lucru crescând tensiunea arterială temporar. Atunci când organismul tău nu poate descompune histamina, din cauza unui nivel insuficient de enzime, tensiunea rămâne ridicată și acest lucru va provoca roșeața și chiar mâncărimea. De asemenea, este posibil ca inima să îți bată mai repede.

2. Nu poți respira așa cum trebuie

Din cauza histaminei, în cazul unei reacții alergice s-ar putea să ai dificultăți de respirație. Totodată, atunci când bei și ai o reacție alergică este posibil să ai nasul înfundat sau, din contră, să ai prea multe secreții. O intoleranță la histamină poate duce la inflamația țesuturilor moi, de exemplu plămânii și zonele nazale, acest lucru provocând la presiunea asupra sinusurilor și senzația de nas înfundat. Totodată, simptomele unei răceli, mâncărimi ale ochilor, usturime în gât și strănuturi, ar putea fi efecte ale intoleranței la alcool.

Aceste lucruri se pot înrăutăți mai ales dacă suferi sau ai suferit de boli ale căilor respiratorii, de exemplu astm.

Vezi cum iti desfunzi nasul in cele mai rapide si simple moduri!

3. Îți apar diferite iritații pe piele

Atunci când suferi de alergie la alcool este posibil să vezi acest lucru direct pe pielea ta. Din cauza faptului că acetaldehida poate stimula eliberarea histaminei, pe piele pot apărea iritații sau papule. Acest lucru se poate datora și sensibilității la diferite ingrediente din produsele alcoolice de exemplu grâul, orzul sau secara. Histaminele apar de exemplu în conservanții folosiți pentru vin, iar acest lucru ar putea provoca simptome similare reacțiilor alergice sau astmului.

În cazuri extreme, în corpul tău se poate produce șocul anafilactic, el fiind însoțit de aceste iritații. Dacă treci prin asemenea stări oprește imediat consumul de alcool și consultă de urgență un medic.

4. Apar probleme gastrointestinale și senzația de greață

Dacă ai probleme gastrointestinale și senzație de greață de fiecare dată când bei alcool, nu te grăbi să te gândești că ai mâncat ceva greșit sau că ai băut prea mult. Alcoolul poate duce la creșterea cantității de acid din stomac, iritând practic și tractul digestiv. Astfel poate apărea diareea, deoarece este afectată și cantitatea de apă din intestinul gros. În astfel de cazuri este recomandat să renunți la cafeină atunci când bei alcool și totodată să eviți mâncărurile grase, adică exact ceea ce ai pofti atunci când bei.

Citește și:
10 vedete care NU consuma alcool

Foto: Instagram (@inthefrow)

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet