4 semne ale depresiei ce nu trebuie ignorate niciodată

În ciuda faptului că depresia este des întâlnită, lumea tinde să o ignore, în speranța că lucrurile vor redeveni normale. Însă, cu cât aceasta este mai mult ignorată, cu atât mai mult rău îți poate face, ajungând să te distrugă.

4 semne ale depresiei ce nu trebuie ignorate niciodată

Depresia se manifestă diferit de la om la om, însă există anumite semne ale depresiei care sunt comune, prezente la fiecare, semne ce nu ar trebui ignorate.

Iată 4 semne ale depresiei ce nu trebuie trecute niciodată cu vederea:

1. Lipsa de interes

Incapacitatea de a te bucura de lucrurile ce altădată îți făceau plăcere, cum ar fi hobby-uri sau ieșirile cu prietenii, pe lângă lipsa de interes în activitile uzuale, este un semn al depresiei. În vocabularul unei persoane depresive se găsesc des expresiile nu mă interesează, nu îmi pasă. Lipsa de interes duce la retragere, la izolare, și cum nimeni nu poate trăi singur și fericit, următorul pas este depresia.

2. Oboseala și somnolența

Fie că persoana în depresie este sau nu conștientă, gândurile negative din mintea acesteia tind să dea naștere tulburărilor de somn. Tulburarea cel mai des întâlnită, ce afectează majoritatea persoanelor, este insomnia. Întrucât persoana în cauză nu se poate odihni suficient, pe măsură ce oboseală crește, energia scade, totodată scăzând și lipsa de motivație a acesteia, nefiind capabilă să ducă nici cele mai mici sarcini la bun sfârșit. Astfel, apare agitația, sentimentul de vinovăție și de neputință.

3. Lipsa de concentrare

Pe lângă indiferență și oboseală, o persoană depresivă poate fi afectată de probleme de memorie și concentrare, chiar și în cele mai banale situații. În general, lipsa de concentrare e cauzată de capacitatea scăzută de a gândi, de a lua o decizie sau de a își menține atenția.

4. Pesimism constant

În mintea unei persoane aflată în depresie, pesimismul și gândurile negative sunt prezente în mod frecvent. Așteptările de la sine și de la ceilalți sunt din ce în ce mai mici, gândurile negre îi vor acapara mintea iar micile tristeți vor deveni din ce în ce mai mari, până la gânduri sau chiar tentative de suicid. În lume, la fiecare 40 secunde, o persoană se sinucide iar alte câteva au tentative de a-și termina viața.

Cu ajutorul unui psihoterapeut, a unui tratament și a credinței în propria persoană, depresia poate fi vindecată.

Citește și:
Animalele ne fac fericiți: motivul numărul 1 pentru a avea un animal de companie!

Text: Monica Andrei
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet