4 moduri prin care să îți stimulezi metabolismul

Cu toate ne dorim să scăpăm de acele kilograme pe care le considerăm în plus și să ajungem la forma dorită, însă în mod cert acest lucru nu se poate întâmpla peste noapte și este nevoie de timp.

4 moduri prin care să îți stimulezi metabolismul

Apelăm la tot felul de diete care mai de care mai drastice și care să ne determine să scăpăm de un număr mare de kilograme într-un timp cât mai scurt. Acest lucru poate funcționa pe termen scurt, însă dacă îți dorești o schimbare pe termen lung, trebuie să faci din acest lucru un stil de viață.

Metabolismul este extrem de important și trebuie să îi acordăm o foarte mare atenție. Mai exact, el este un mecanism prin care determină corpului tău să asimileze totul sub formă de energie, iar aici intervine problema arderii caloriilor. Fiecare dintre noi are propriul sistem prin care arde calorii, iar din acest motiv este extrem de important să îți cunoști foarte bine organismul și să faci doar acele lucruri cu care te simți confortabilă.

Printre factorii care ne afectează metabolismul se numără stresul, lipsa somnului, lipsa exercițiilor fizice, dar și un stil de viață destul de haotic. Este esențial să păstrezi un echilibru și să nu faci excese, mai ales în ceea ce privește sănătatea ta.

Există câțiva factori simpli și eficienți pe care ar trebui să îi iei în considerare atunci când îți dorești să îți stimulezi organismul. Iată care sunt:

1. Somnul

Poate că nu conștientizezi încă de la început, însă atunci când nu dormi suficient, efectele se vor vedea atunci când te aștepți mai puțin. Lipsa de somn crește stresul, iar atunci intervin mai multe afecțiuni, precum anxietatea sau în cele mai severe cazuri depresia. Indicat este să dormi măcar opt ore de somn în fiecare seară.

2. Exercițiile fizice

Știm deja că probabil nu ai timp să ajungi în fiecare zi la sală din cauză că nu ai timp sau ai un job mult prea solicitant. Astfel, soluția este una destul de simplă și anume faptul că poți face exerciții fizice și acasă, seara sau dimineața în funcție de timpul de care dispui. Până și dacă mergi pe jos cel puțin treizeci de minute în fiecare zi te va ajuta extrem de mult. De asemenea, sportul ne determină să ne formăm o rutină și să fim mult mai organizate.

3. Dieta

Probabil că ai încercat deja toate dietele care se află pe Internet și nu ai ajuns la rezultatele dorite. Problema nu ar fi faptul că nu le ții așa cum ar trebui, ci mai degrabă că nu se potrivesc stilului tău de viață și implicit felului în care este construit organismul tău. Ideal ar fi să discuți și cu un nutriționist despre ceea ce îți dorești să schimbi la stilul tău de viață, iar el îți va da o dietă personalizată.

4. Repausul alimentar

Tot mai multe persoane încearcă această nouă metodă prin care mănâncă doar opt sau zece ore pe zi. Se pare că această metodă determină o schimbare în ceea ce privește felul în care metabolismul tău funcționează. Înainte de a adopta această tehnică, este important să știi dacă nu suferi de o anumită afecțiune și dacă poți ține o astfel de dietă.

Citește și:
Lucruri neașteptate care îți încetinesc metabolismul

Text: Iulia Brăslașu
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Mai multe din health & diet