3 moduri prin care sa combati stresul prin muzica

Muzica e un instrument ce transmite o putere fantastica in momentul utilizarii ei in mod corect. Iata cateva terapii cheie care iti stimuleaza starea de bine, alunga stresul si pur si simplu, te fac sa te simti mai bine.

3 moduri prin care sa combati stresul prin muzica

1. Alege muzica ce iti declanseaza amintiri frumoase

Cercetarile arata ca in momentele in care ascultam muzica, neurotransmitatorii creierelor noastre elibereaza endorfine ce actioneaza precum niste analgezici naturali. Acesta e motivul pentru care terapeutii folosesc doar muzica preferata' atunci cand trateaza durerea. Teoria este urmatoarea: creierul poate prelua atat de multi stimuli deodata doar prin intermediul muzicii, o distractie plina de putere.
Pentru a beneficia intru totul de muzica, asculta cantecele ce iti aduc aminte de lucruri pozitive, ce te duc inapoi in timp si in locuri valoroase pentru tine.

2. Alege melodiile cu tempo-uri lente

Daca scopul tau este sa te relaxezi, aplica teoria antrenarii': sincronizarea pulsului tau cu tempo-ul muzicii.
Pentru a te elibera de stres, asculta muzica ce are tempo-uri intre 60-80 beat-uri/minut (alege muzica fara versuri). Daca nu esti sigura de faptul ca melodiile tale se incadreaza in aceste categorii, descarca-ti o aplicatie care sa te ajute in acest sens.

3. Creeaza-ti propria muzica

Exista un avantaj extrem de important pentru sanatatea ta de care poti beneficia de pe urma crearii muzicii. Termenul medical este „descarcare de hiper-excitare': te eliberezi de stres fie ca alegi sa canti in cadrul unei comunitati, fie ca alegi sa bati la tobe.
Pentru a te ajuta pe tine insati, ia un nou instrument sau intoarce-te la unul vechi, bucura-te cantand alaturi de un cor sau cauta un terapeut de muzica ce iti ofera programele de sanatate adecvate. Doar asigura-te ca il cauti pe cel care iti ofera training-ul necesar.

Text: Denisa Matei

Foto: Shutterstock

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet