Sunt racoritoare, absolut delicioase, pline de antioxidanti si dau savoare unei multitudini de preparate. Mai ai nevoie si de alte motive ca sa pui rodiile pe lista de cumparaturi, chiar si in miez de iarna? Iata-le mai jos.
De indata ce vei trece peste delicata proba a curatarii lor (PS: filmuletele de pe Youtube sunt chiar de folos) vei putea sa te bucuri cum se cuvine de toate beneficiile lor. Am adunat laolalta 10 motive pentru care ar trebui sa iubesti rodiile si sa le consumi cu prisosinta pe timpul iernii:
Iti spunem doar atat: rodiile contin de 3 ori mai multi antioxidanti decat ceaiul verde. Incredibil, nu-i asa?! Ei bine, daca vrei sa amani semnele imbatranirii timpurii ar trebui sa consumi macar cate o rodie pe zi. In fiecare zi.
Iata de ce spuneam ca nu ar trebui sa le rezervi doar pentru zilele calduroase de vara. O singura rodie pe zi asigura 40% din doza zilnica recomandata de vitamina C in cazul adultilor asa ca e mai mult decat indicat sa iti incepi ziua cu sucul lor acrisor – te va tine departe de raceli. Garantat! In plus, rodiile sunt bogate in vitamine (B, E, K si A), potasiu, fier si acid folic, fiind din plin recomandate gravidelor.
S-a demonstrat stiintific ca rodiile scad colesterolul rau si il cresc pe cel bun, prevenind in acelasi timp depunerile de pe artere si scazand riscul aparitiei bolilor de inima.
Titlul de „superfruct nu i-a fost acordat degeaba: studiile au demonstrat ca un consum regulat de rodii scade riscul incidentei cancerului de san si de plamani. In plus, unele substantele din fruct lupta impotriva cancerului de prostata.
Conform noilor studii realizate pe cobai, rodiile ar influenta semnificativ aparitia placilor amiloide, responsabile pentru declansarea temutei boli Alzheimer.
Folosite si in medicina ayurvedica, rodiile ajuta la o buna functionare a sistemului digestiv, combatand sindromul metabolic si ajutand la reglarea glicemiei din sange.