10 motive pentru care sexul este cel mai bun medicament!

Cercetatorii au descoperit ca, in timpul actului sexual, aproximativ 30 de parti ale creierului sunt activate, inclusiv cea emotiva, tactila, cea a fericirii, a satisfactiei si a memoriei.

10 motive pentru care sexul este cel mai bun medicament!

6. Oferi si primesti mai mult

Cu cat femeile fac mai mult sex, cu atat mai mult primesc inapoi. Un corp activ sexual secreta cantitati mari de feromoni. Acesti hormoni ai atractiei sexuale dicteaza comportamentul sexual si cresc atractia sexuala. Feromonii umani nu au miros sau aroma, dar sunt atat de puternici incat provoaca diferite reactii celor din jur si detin un rol definitoriu in comunicarea sexuala.

7. Un tranchilizat extrem de eficient

Sexul este recunoscut drept un tranchilizant de 10 ori mai eficient decat Valiumul, datorita hormonilor fericirii eliberati in timpul actului sexual, cum ar fi endorfinele si dopamina.

8. Sarutul ajuta la igiena orala

In timpul sarutului saliva este stimulata si, drept urmare, ajuta la curatarea resturilor de mancare dintre dinti si chiar scade aciditatea din gura, care reprezinta cauza principala a cariilor si a respiratiei urat mirositoare.

9. Sexul vindeca migrenele

Sexul este mai eficient decat analgezicele, deoarece elibereaza endorfine, analgezicul natural al sistemului nervos, care alunga durerile de cap. Deci, migrenele nu mai pot fi o scuza pentru a nu face sex!

10. Sexul reduce aparitia problemelor de piele

O partida de amor gentila, relaxanta reduce sansele de aparitie a dermatitelor, iritatiilor si a petelor. Transpiratia produsa in timpul actului sexual curata porii si confera un aspect sanatos si luminos pielii.

text: Claudia Covatariu
Foto: PR

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet