10 modalitati prin care sa faci mai multa miscare

Incearca sa integrezi mai multa activitate fizica pe parcursul unei zile, chiar daca este una foarte aglomerata. Este mai usor decat crezi!

10 modalitati prin care sa faci mai multa miscare

Chiar daca ai un program foarte aglomerat, exista totusi cateva modalitati facile prin care sa poti face mai multa miscare intr-o zi! Cum? De fiecare data cand stai jos, intreaba-te: „exista posibilitatea sa ma si misc in timp ce fac aceasta activitate?' Iata cateva idei care s-ar putea sa te ajute:

1. Privitul la televizor

Daca ai cateva minute de relaxare intr-o zi in care iti place sa te uiti la televizor, asta nu inseamna ca trebuie neaparat sa ramai pe canapea. Poti merge pe banda sau chiar sa folosesti bicicleta statica. Iar daca esti concentrata pe ceea ce privesti, nici nu iti vei da seama ca ai parcurs cativa kilometri!

2. Intalnirile cu prietenii

Atunci cand te intalnesti cu o prietena, propune-i sa faceti o plimbare in parc (poate cu bicicleta?), in loc sa mergeti pur si simplu intr-un restaurant sa mancati. Sau, o alta varianta ar fi sa pastrati iesirea la restaurant pentru dupa plimbare.

3. Vorbitul la telefon

Incearca sa iti creezi un obicei ca, atunci cand vorbesti cu cineva la telefon, sa te ridici in picioare si sa te plimbi prin camera. Nu trebuie sa fie un mers alert sau agitat, ci pur si simplu sa faci cativa pasi pentru a-ti dezmorti picioarele.

4. Mersul la mall

Daca te indrepti spre o sesiune de shopping la mall, nu cauta cel mai apropiat de intrare loc de parcare. Uita-te dupa un loc care este mai departe de destinatia ta, pentru a avea ocazia sa mergi un pic pe jos. Bineinteles, acest sfat se aplica nu numai atunci cand mergi la mall, ci in toate ocaziile in care conduci undeva si trebuie sa iti parchezi masina.

5. Transportul in comun

Daca obisnuiesti sa mergi cu autobuzul, cu tramvaiul sau chiar si cu metroul, incearca sa cobori, cateodata, cu o statie mai devreme si sa mergi pe jos catre destinatia ta. Nu iti vei pierde foarte mult timp si este o modalitate excelenta si usoara de a face mai multa miscare.

6. Un alt etaj

Nu o sa iti vina sa crezi, dar chiar si atunci cand mergi la toaleta la serviciu poti sa faci putina miscare. Ideea este, pur si simplu, sa urci sau sa cobori un etaj al cladirii in care lucrezi (nu folosind liftul, bineinteles).

7. Ridicatul corespondentei

Atunci cand pleci din casa pentru a merge sa iti iei corespondenta de jos, iesi afara si plimba-te 5 minute prin jurul blocului. Nu vei pierde foarte mult timp si, in acest fel, vei face si putina miscare.

8. La supermarket

Cand mergi la un supermarket sau la un hypermarket pentru a-ti face cumparaturile saptamanale, pur si simplu plimba-te mai mult prin magazin decat o faci de obicei!

9. Urca & coboara pe scari

Fie ca faci asta unde locuiesti, unde lucrezi, sau in orice alta cladire mai ai treaba (care are mai multe etaje), alege sa urci si sa cobori pe scari in loc sa iei liftul. Bineinteles, acest sfat nu se aplica daca ai de dus lucruri grele sau daca ai o geanta foarte mare cu tine, dar in rest, este un mod simplu de a mai integra niste activitate fizica in decursul zilei tale, fara sa iti dai seama!

10. Printatul documentelor

Daca ai biroul intr-o camera mare, cu mai multe imprimante, atunci poti urma cu succes acest sfat, pentru a face mai multa miscare. Cand ai nevoie sa iti printezi vreun document, seteaza-ti computerul sa il trimita la cea mai indepartata imprimanta din birou, pentru a face o scurta plimbare pana la aceasta.

Foto: Shutterstock

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet