10 metode eficiente pentru a combate depresia!

Depresia vine de obicei atunci cand te astepti cel mai putin si este efectul unor lucruri ce nu depind de tine, spre exemplu moartea unei peroane apropiate, pierderea slujbei sau probleme financiare.

10 metode eficiente pentru a combate depresia!

Totusi, micile alegeri pe care le faci in fiecare zi te pot afecta si ele intr-o masura in care nici macar nu te astepti. Uite cum iti poti sabota tristezea si intensifica fericirea:

1. Nu mai sta cocosata atunci cand mergi

Stiu, ti se pare ciudat ca exista o legatura intre felul cum mergem pe strada si starea de spirit. Medicii psihiatrii au explicat acest fenomen printr-un experiment. Felul in care ne simtim poate afecta modul in care mergem, dar acest lucru este valabil si in directia inversa. Astfel ca persoanele care merg cocosate, cu capul lasat in jos, se vor simti mai triste, fara chef de viata, ba chiar isi vor aminti mai multe momente neplacute decat cele care merg cu spatele drept.

2. Nu mai face poze la orice

Reginele Instagram-ului ar trebui sa acorde o atentie sporita acestui paragraf. Un studiu ce a avut loc intr-un muzeu a demonstrat faptul ca oamenii isi aminteau lucrurile pe care nu le-au pozat mult mai bine decat cele pe care le-au fotografic, iar asta datorita faptului ca le-au acordat mai multa atentie, fara sa se concentreze asupra camerei si luminozitatii pozei. Asadar, nu mai incerca sa imortalizezi toate momentele frumoase, incearca doar sa te bucuri de ele in prezent.

3. Nu te mai lasa afectata de ceea ce cred oamenii

Batjocura unora nu se termina atunci cand parasesc scoala generala sau liceul, ci continua pana mult mai tarziu. Psihoterapeutul Erin K. Leonard a aproximat procentul celor care au observat indivizi care fac glume pe seama altora la locul de munca la 70%. Un procent mult prea mare si periculos, tinand cont ca, fiind atacata in permanenta, iti poti pierzi increderea in tine, iar acest lucru este pur si simplu devastator, facandu-te foarte vulnerabila si slaba. Asadar, stai departe de acesti oameni si nu asculta, in niciun caz, jignirile care iti sunt aduse.

4. Nu iti mai amana treburile

Cu cat amani mai mult o misiune pe care trebuie sa o duci pana la capat, cu atat vei acumula din ce in ce mai mult stres, pana cand va deveni insuportabil. Fie ca refuzi sa te apuci de lucru fiindca ti se pare plictisitor, sau pur si simplu ti-e frica sa nu o dai in bara, trebuie sa te aduni si si sa incepi totul pas cu pas. Inainte de asta, este bine sa asculti niste muzica, sa faci o baie fierbinte sau orice te poate ajuta sa te relaxezi, si sa te apuci serios de munca.

5. Iesi din relatiile toxice

Daca partenerul tau te face sa te simti inutila, incompetenta, egoista si se joaca cu increderea ta, trebuie sa stii ca este foarte probabil sa nu aiba dreptate, asa ca nu te invinui degeaba. Relatiile toxice faciliteaza aparitia depresiei si anxietatii asa ca fugi cat de repede poti de acest barbat, inainte sa-ti fie greu sa te mai regasesti ca om. Nu este nevoie sa faci asta singura! Apeleaza la familie si prieteni pentru a avea intotdeauna pe cineva alaturi si pentru a nu te simti deloc singura pe parcursul intregului process de despartire.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet