Tendințe în modă în sezonul toamnă – iarnă 2020-2021

Fii prima care află totul despre noile tendințe în modă în sezonul toamnă - iarnă 2020-2021!

Domnica Mărgescu, Maurice Munteanu și Daria Georgescu au realizat o selecție cu cele mai HOT tendințe în modă în sezonul toamnă – iarnă 2020-2021.

Cocoon

Cristobal Balenciaga are de ce să fie mândru – sezonul acesta majoritatea designerilor au reinterpretat forme pe care el le-a făcut să strălucească încă din anii ’40. Flamboaianța materialelor folosite și o anume nevoie pentru exagerare, pentru glamour absolut, demonstrează că moda este pregătită să lupte, chiar și în condiții de criză.

Matrix

Femeia îmbrăcată într-un trenci structurat din piele, latex sau orice alt material tehnologic nu este un clișeu ce face trimitere la filmele de acțiune cu tușe erotice. Adevărul este cu totul altul – orice siluetă va arăta impecabil purtând genul acesta de produs. Și iată cum am identificat unul dintre elementele-vedetă ale toamnei.

Tendințe în modă în sezonul toamnă – iarnă 2020-2021: Franjuri

Revin, pleacă, revin. Așa am putea descrie mișcarea grațioasă a franjurilor în modă. Oricum, raza lor de acțiune este una largă – de la rochii de seară cu accente 20s la fuste midi purtate în combinații dintre cele mai neașteptate. Realitatea este că franjurii flatează, accentuează ideea de feminitate în cel mai clasic sens și arată întotdeauna stylish.

Ecvestru

Nu atât o tendință în sine, cât un styling propus ca o tendință – caschetele specifice, cizmele pentru călărie, mantourile și blazerele cambrate asigură doza perfectă de sofisticare urbană pentru un scenariu, fie el și utopic, ce face trimitere la aristocrație. O rețetă clasică, cu care nu poți da greș.

Glamour minimalist

Rochiile lungi de seară, cu mâneci sau fără, ce reprezintă un fel de tribut adus energicilor ani ’60, vor înlocui discret minijupele, micro topurile și alte elemente din zona sexy previzibilă. Acestea urmează linia corpului, sunt realizate din materiale prețioase și amintesc de balurile exclusiviste din  New York-ul descris atât de bine de Truman Capote.

Tendințe în modă în sezonul toamnă – iarnă 2020-2021: Gulere

Din dantelă, din piele, din poplin, detașabile sau nu, cu forme geometrice, feminine sau retro, gulerele pot fi un accesoriu în sine. Ele pot îndulci o ținută austeră, pot aduce un plus de glamour și, în general, reprezintă acea tușă necesară într-un context în care nu vrei să accesorizezi cu bijuterii, dar vrei totuși să accesorizezi.

Bizarerii stilistice

Nu trebuie să te sperie acest lucru, ci să te motiveze. Un styling eclectic, alternativ, este oricând binevenit. Cămăși cu imprimeuri halucinante, fuste peste pantaloni, volane din materiale prețioase, imprimeuri combinate aparent fără control, toate contribuie la menținerea unui spirit sănătos și firesc al modei.

Taiorul cu fusta

Genul de siluetă old Hollywood, inspirată de schițele inegalabilei Edith Head, pare să îi fi animat teribil pe designeri. Eleganța care nu are nevoie de nici o justificare poate fi realizată uneori extrem de simplu – e suficient să alegi un sacou croit impecabil și să îl combini cu o fustă midi.

Tendințe în modă în sezonul toamnă – iarnă 2020-2021: Paltoane

Nu orice fel de paltoane, ci unele lungi, chiar foarte lungi, cu volume Belle Époque sau minimaliste, geometrice, decorate cu nasturi fantezie și realizate din materiale luxoase. Paltonul devine o piesă în sine, un fel de ținută de seară ce poate fi purtată ziua.

Argint

Paietele argintii sunt mai cool decât paietele aurii. Asta o demonstrează marea de rochii de seară propuse pentru acest sezon – glaciale, austere doar în aparență, piesele argintii îți oferă contextul potrivit pentru a străluci intens, dar totuși discret. Avantajul este că nici nu mai ai nevoie de accesorii suplimentare.

Tendințe în modă în sezonul toamnă – iarnă 2020-2021: Shearling

Euforia hainelor din piele tip oaie sau miel continuă – deja celebra Teddy Bear Coat le-a deschis apetitul designerilor pentru piesele din shearling – confortabile, versatile, colorate sau nu, aceste cojoace cu forme extrem de diverse sunt mai actuale chiar și decât au fost în anii ’70.

Set

Ansamblurile ce se potrivesc perfect rămân o rețetă imbatabilă, fie pentru un styling de zi, fie pentru unul de seară. De la piesele glamour, brodate cu pene sau paiete, până la cele din doc, denim sau bumbac, seturile vor fi mereu la îndemână atunci când ai chef să porți ceva șic & mereu la modă.

Citește și:
Top 10 genți caramel pentru toamnă, semnate de designeri

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din fashion