Show-ul Louis Vuitton a închis aseară Paris Fashion Week

Într-un decor impresionant construit în curtea muzeului Luvru, Louis Vuitton și-a prezentat aseară colecția pentru primăvară-vară 2020, închizând oficial 4 săptămâni de fashion shows - New York, Londra, Milano și Paris.

Nicolas Ghesquiere a ales să-și prezinte creațiile pe fundalul unui imens perete video pe care s-a derulat înregistrarea extinsă a piesei „It’s Okay to Cry” făcută de artista Sophie în colaborare cu Woodland special pentru acest show.

Modelele au purtat piese inspirate din perioada pariziană a Belle Epoque, mixate cu elemente din anii ’80 (vezi casetele VHS) și futuriste. „Belle Epoque este o parte foarte interesantă din istoria franceză în ceea ce privește arta, emanciparea femeilor și, desigur, literatura lui Proust”, a explicat designerul Nicolas Ghesquiere. „Este de asemenea o perioadă care coincide cu nașterea și creșterea casei Louis Vuitton”.

Referințele la Belle Epoque au fost numeroase, de la mânecile bogate ale bluzelor la butonierele retro și imprimeurile insiprate din Art Nouveau, dar Ghesquiere a adus lângă ele multe elemente moderne sau inspirate din anii ’80, cum ar fi genți inovatoare în formă de casete VHS sau în formă de sacoșe din canvas Monogram decorate cu etichete de casete video.

Citește și:
Sophie Turner a purtat la Premiile Emmy un colier Louis Vuitton cu 945 de diamante

Foto: Louis Vuitton

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din fashion