Săptămâna modei Haute Couture de la Paris va fi virtuală

Federation de la Haute Couture et de la Mode a decis ca celebra săptămână dedicată colecțiilor haute couture va fi digitală de această dată.

Săptămâna modei Haute Couture de la Paris va fi virtuală

Așa cum v-am mai spus în articolele anterioare, lumea modei se va schimba radical, cel puțin pentru o perioadă de timp.

Ei bine, iată că deja avem câteva certitudini, ca de exemplu vestea că Săpămâna Modei Haute Couture care se va desfășura online.

Există 16 case de modă franțuzești, printre care se numără și Chanel, Christian Dior, Jean Paul Gaultier, Maison Margiela, Givenchy sau Schiaparelli care fac parte din Camera Sindicală de Haute Couture și care au voie să participe la Săptămâna Haute Couture și încă șapte branduri internaționale care produc piese din aceeași categorie, precum Armani Prive, Azzedine Alaia, Elie Saab, Fendi Couture, Valentino, Versace și Viktor&Rolf.

Mai există 18 case de modă din întreaga lume care sunt acceptate și invitate să participe și să își prezinte colecțiile Haute Couture în cadrul acestei săptămâni exclusiviste, precum, Iris Van Herpen, Guo Pei, Julie de Libran, Roland van der Kemp.

Toate aceste 41 de branduri sunt invitate așadar să își dezvăluie colecțiile în cadrul Săptămânii digitale de Haute Couture din luna iulie, însă câteva dintre acestea au anunțat deja că nu vor participa.

Givenchy nu a numit încă niciun director creativ după plecarea lui Clare Waight Keller, Giorgio Armani a spus că își va prezenta colecția Haute Couture Armani Prive abia în ianuarie, Demna Gvasalia, care urma să organizeze primul său show Haute Couture pentru Balenciaga, a renunțat pentru moment la această idee iar Jean Paul Gaultier, care a predat ștafeta colecției sale Haute Couture lui Chitose Abe, designerul propriului său brand, Sacai, prima din noul său concept cu designeri-invitați, a anunțat că îl va amâna tot până în ianuarie.

Chiar și fără aceștia, Săptămâna Modei Haute Couture va fi un spectacol virtual unic și toată lumea modei va fi cu ochii pe noile creații ale designerilor.

Citește și:
Va intra moda într-o așa zisă hibernare? Și cum va arăta ea după pandemie?

Foto: ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din fashion