Saint Laurent, Balenciaga, Gucci și alte case de modă se implică în lupta împotriva coronavirusului

Grupul Kering a anunțat că brandurile high-end Saint Laurent și Balenciaga vor începe în curând producerea de măști sanitare pentru a acorda un ajutor în deficitul deja existent de materie primă medicală în această perioadă de pandemie cu coronavirus.

Saint Laurent, Balenciaga, Gucci și alte case de modă se implică în lupta împotriva coronavirusului

Franța a comandat aproape 250 milioane de măști chirurgicale și FFP2 de la furnizori străini. Este încercarea de a domoli furia personalului de îngrijire a celor afectați de coronavirus și a celor care au profesii prin care intră în contact direct cu publicul (poliția, poșta, etc.) și care se plâng de lipsa echipamentului potrivit de protecție.

Balenciaga și Yves Saint Laurent se pregătesc acum să producă măști de protecție, anunță printr-un comunicat de presă grupul Kering. Fabricile celor două branduri vor începe să producă măști „respectând cele mai stricte măsuri de protecție a sănătății” de îndată ce materialele și procesele de fabricare vor fi aprobate de autorități.

Deasemenea, grupul a mai anunțat că intenționează să furnizeze statului francez 3 milioane de măști procurate din China. Brandul Gucci a declarat că va produce și el 1.1 milioane de măști și 55.000 de combinezoane de protecție pe care le va dona în regiunea Toscana din Italia.

LVMH a anunțat că a găsit o sursă chinezească capabilă să livreze 40 de milioane de măști chirurgicale și FFP2 guvernului francez, pe parcursul a 4 săptămâni, iar alte grupuri de cosmetice precum L’Oreal produc deja în fabricile lor gel dezinfectant pentru mâini.

Mayhoola, grup de investiții și companie mamă a brandurilor Valentino, Balmain și Pal Zilieri, s-a alăturat și ea luptei împotriva Covid-19 cu o donație de 2 mil de euro, dorind să sprijine două proiecte legate de situația de criză prin care trece Italia în acest moment. Primul este să îmbunătățească eficiența și securitatea secției de terapie intensivă a spitalului Sacco din Milano prin donarea unei instalații de ventilație cu presiune negativă, care va optimiza munca cadrelor medicale în lupta lor cu coronavirus. Al doilea va ajuta Departamentul pentru Protecție Civilă a Italiei care se ocupă cu predicția, prevenirea și gestionarea evenimentelor de urgență.

CONȚINUT VIDEO ELLE

H&M, al doilea cel mai mare brand de ready-to-wear din lume, a anunțat și el ca își va mobiliza rețeaua de furnizori pentru a livra echipament medical de protecție spitalelor din Uniunea Europeană.

Christian Siriano, Brandon Maxwell și Prada se alătură și ei numărului din ce în ce mai mare de branduri care se vor implica în procesul de fabricare de măști și echipamente de protecție în vederea combaterii crizei generate de coronavirus. „Dacă este nevoie de măști, echipa mea le poate face! Am croitori pregătiți să ajute lucrând de acasă”, a declarat Siriano.

Citește și:
Designerul Irina Schrotter face măști de protecție care vor fi distribuite gratuit

Text: Daria Georgescu
Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video