(P) Nike, un brand al campionilor

Pe 26 martie Nike sărbătorește ziua Air Max, un pantof cu un design iconic care a scris istorie.

Pentru a celebra Nike Air Max, unii dintre cei mai celebri și mai bine vânduți pantofi sport ai companiei, echipa Elle s-a alăturat brand-ului Nike printr-un editorial efervescent, care a reunit șase femei de renume din lumea sportului. Activitățile lor atât de diverse, personalitățile lor distincte și stilul unic al fiecăreia este dovada că un design frumos și confortabil poate conecta cu succes oameni cu cele mai diverse lifestyle-uri și profesii.

Design-ul Air Max este unul extrem de recognoscibil, dar și unul care influențează într-un mod pozitiv performanța. Iar factorii care au transformat acest pantof într-unul celebru sunt confortul oferit, asigurarea unei bune ventilații, pentru ca piciorul să poată respira, și greutatea redusă.

Dar cum a ajuns acest model atât de celebru? Totul a început în 1964 când Bill Bowerman și Phil Knight au fondat compania Blue Ribbon Sports, redenumită oficial Nike în 1971. De-a lungul decadei compania s-a extins, a preluat și alte companii, a lansat mai multe variante de pantofi sport și produse competitive pe piață, devenind astfel o marcă sinonimă cu calitatea. Modelul Air Max 1, conceput de Tinker Hatfield cu acea celebră pernă de aer vizibilă, a fost lansat în 1987, într-un moment în care Nike atinsese un moment de stagnare. Din fericire, pantoful a devenit rapid extrem de popular, motiv pentru care compania a lansat în 1989 modelul Air Max Light, cunoscut și ca Air Max II, o variantă mai ușoară decât originalul. În timp, siluetele au devenit mai flashy, iar variantele precum Air Max 95 Neon' și Air Max 97 Silver Bullet' au ajuns adevărate piese de colecție. Popularitatea pantofului nu a scăzut nici în secolul 21, motiv pentru care în 2014 i s-a acordat o zi proprie. Se poate spune, așadar, că este una dintre cele mai de succes linii ale brand-lui, fiind acum celebrată anual prin noi lansări și ediții limitate.

Astfel, colecția de primăvară-vară 2021 celebrează progresul și inovația Air Max, evidențiind trei noi siluete cheie. Una dintre ele, Air Max Viva, cea utilizată în ședința foto Elle, este un model dedicat exclusiv femeilor. Cu partea superioară mixtă, pantoful are o margine interioară din pluș și un design complex și atrăgător. Noul sistem de legare utilizează două conexiuni separate, care permit o ajustare optimă pe piciorul fiecăruia. Combinând confortul cu stilul, combină clasicul Nike Air cu o talpă din spumă pentru un confort maxim. Denumiți după viața însăși, pantofii, concepuți pentru a deveni prima alegere a oricărei femei, sunt disponibili în trei culori, roz, negru și ocru.

Protagonistele ședinței foto Elle sunt Alice Perjoiu, campioană națională la triatlon și duatlon, campioană balcanică la duatlon, membru al lotului național de triatlon al României și membru în ștafeta României, prima ștafetă din istoria României care a traversat înot Canalul Mânecii, Larisa Chinces, multiplă campioană la patinaj viteză și posesoarea mai multor recorduri naționale, Aura Vidroiu, coregrafă și dansatoare profesionistă, Lavinia Ioana Panaete, Maestru Emerit al Sportului, multiplă campioană europeană și vicecampioană mondială la gimnastică aerobică, Anca Stoenescu, câștigătoarea a 12 titluri de campioană a României la baschet, la senioare, 5 Cupe ale României și o Supercupă, reprezentanta României la 4 campionate europene și câștigătoarea unei medalii de bronz la Campionatul European de Tineret și Anamaria Nesteriuc, campioană națională la atletism în proba de 60m garduri, de 8 ori în sală și de 7 ori în aer liber, în proba de 100m garduri, câștigătoarea a 2 titluri de sală și medalii de argint și bronz la cele de aer liber la Campionatele Balcanice, câștigătoarea locului 3 cu ștafeta de 4x400m și locul 5 la 100m garduri la Campionatele Mondiale Universitare de la Taipei. Aceste sportive de top au apreciat noul Air Max Viva, atât pentru confortul excepțional, cât și pentru versatilitatea care oferă posibilitatea de a fi purtat și în timpul zilei alături de piese casual în styling-uri urbane actuale.

Machiaj & coafură: Alex Ifimov.
Asistentă styling: Mădălina Preda.

Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din fashion