(P) Hello from the Otherside

Descopera Otherside, un loc din Centrul Vechi al Bucurestiului, unde moda e la ea acasa si unde te vei simti ca intr-un studio minimalist din Berlin.

(P) Hello from the Otherside

Cand intri pe strada Filitti din Centrul Vechi al Bucurestiului, direct din Piata Natiunilor Unite, te frapeaza doua lucruri. Linistea acestui loc, desprins de vibratia vietii de noapte si a turismului de zi-lumina, si prezenta unui umbrar de moda si design ce aminteste de calmul studiourilor minimaliste din Berlin si de farmecul buticurilor sic din Barcelona sau Atena. Otherside este o pravalie, asa cum proprietarelor le place sa o numeasca, de piese fantastice de design, predominant in non-culori, provenite de la brand-uri de design ce iubesc taieturile curate, croiurile simple si fluiditatea materialelor flatante pentru orice conformatie.

O dupa-amiaza cu Dana Stanescu si Gianina Popéa, adica formula de business din spatele conceptului Otherside, inseamna cafea, tigari si alte vicii mai putin condamnabile, cum ar fi muzica, statul la povesti si hainele. Atunci cand hainele vin la pachet cu o poveste proprie, acest intermezzo devine o scena ce pare rupta din Coffee & Cigarettes al lui Jim Jarmusch, la fel de presarata de umor, de autentic si de noir precum pe marele ecran.

Desi afacerea Otherside este destul de tanara, Dana si Gianina erau „intalnite de foarte mult timp. „Suntem prietene de mai bine de douazeci de ani si cred ca eram impreuna in povestea Otherside chiar dinainte de a planui deschiderea unui magazin, explica Dana. Dincolo de o lunga istorie personala comuna, pe cele doua le-a legat pasiunea pentru haine, bijuterii, in esenta pentru lucruri frumoase, autentice, care iti pot lumina ziua.

Sigur, ideea de frumos este relativa, tine de perceptia fiecaruia, iar pentru Dana si Gianina Otherside inseamna o zona de frumos in care se simt in largul lor. Asa ca si-au propus sa descopere si alti oameni cu inclinatii similare, sa creeze o poveste in care sa te simti bine, alaturi de prieteni, dar si de necunoscuti care impartasesc aceleasi gusturi.

Aveti si pe negru? poza-1

Pe principiul less is more, a purta negru este cel mai complicat. Ai de combinat tonuri si texturi. Si cu toate acestea, majoritatea clientilor care probeaza ceva alb sau colorat si le place, revin cu intrebarea „Aveti si pe negru?. Privindu-le pe Dana si pe Gianina, realizezi ca peste 80% din garderoba lor este „pe negru si ca Otherside este un magazin pe gustul lor. Iubitoare ale aceleiasi non-culori, considera firesc ca alegerile din magazin sa fie in aceeasi nota, explicand ca selectia pieselor este intuitiva si aproape de sufletul lor, iar acest lucru se traduce in propuneri vestimentare inspirate de minimalism si deconstructivism japonez (Moyuru) sau elemente arhitecturale (Lurdes Bergada), printre care isi fac loc bijuteriile Babylonia, ce amintesc de Grecia, de plajele aurii si de apa translucida, sau accesoriile Acme Art, de o sensibilitate asimetrica, intre magia Micului Print si melancolia celor de la Pink Floyd.

„Am transpus in fapt un loc in care sa se desfasoare povestea noastra. Ne bucuram de toate fazele care fac parte din proces, de la cautarea de brand-uri noi pentru magazin pana la felul in care le prezentam clientilor. Este un drum lung si, nu de putine ori, anevoios. In primul rand pentru ca vorbim de design de nisa, de brand-uri necunoscute in Romania. Apoi, suntem constiente ca nu ne adresam publicului larg, povestesc Dana si Gianina, care cred cu tarie in vorba aceea care spune ca „daca faci ceea ce iti place, nu muncesti nici o secunda. Pentru ca in Bucuresti sunt doar vreo doua-trei magazine care functioneaza in aceasta zona nisata, publicul trebuie atent studiat si familiarizat. Otherside pune accent pe partea de cercetare si scouting pentru a oferi produse si linii vestimentare in exclusivitate, care nu se regasesc in alte concept boutique-uri. Drumul acesta are insa si borne de revelatie si satisfactie. Iar daca ea vine si pe calea hainelor croite pe masura povestilor care ne sunt cele mai apropiate de suflet, o vizita la Otherside e un pretext excelent pentru un detox vestimentar.

Otherside – vine de la piesa Red Hot Chili Peppers omonima, sau chiar din traducerea alaturarii de cuvinte ce sugereaza descoperirea unei zone noi.
Design – Industrial cu o nota romantica.
Brands – Lurdes Bergada, Syngman Cucala, Moyuru, Papucei, Acme Art Silver, Babylonia, Waiting for the sun, NoHats, See concept, AboutAccessories.
Must have – Salopetele Lurdes Bergada, cardiganele cu linii fluide, flatante pentru orice silueta si pentru un stil 100% asumat.
Adresa: I.C. Filitti 10, Centrul Vechi, Bucuresti.

Text si Foto: Ioana Cristina Casapu

Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din fashion