Maria Grazia Chiuri este noul director creativ de la Dior

La doar o zi dupa anuntul oficial care confirma plecarea Mariei Grazia Chiuri din pozitia de co-director creativ Valentino, zvonurile s-au adeverit. Chiuri este prima femeie care va conduce creativ venerabila casa Dior.

Maria Grazia Chiuri este noul director creativ de la Dior

Maria Grazia Chiuri si Pierpaolo Piccioli au fost parteneri creativi vreme de 20 de ani, dupa ce au absolvit Istituto Europeo di Design din Roma. A fost alegerea lui Chiuri sa il convinga pe Piccioli sa i se alature, cu multi ani in urma, ca designer la Fendi, unde ea fusese angajata in 1989, iar cei doi au lucrat in departamentul de accesorii al brand-ului italian vreme indelungata.

Cei doi si-au inceput munca in departamentul de accesorii al casei Valentino in 1999, unde s-au ocupat in special de produsele care genereaza vanzari prin volume mari, adica genti si ochelari. In 2003, au luat in primire linia Red iar, curand dupa retragerea lui Valentino Garavani, in 2008, au impartit jobul de director creativ al casei, cu rezultate excelente atat din punct de vedere al criticilor, dar si al vanzarilor.

Maria Grazia Chiuri paraseste casa Valentino dupa 17 ani, si a declarat deja ca este gata sa porneasca intr-o aventura profesionala noua. Faptul ca va prelua un loc ocupat candva de designeri considerati mult mai avangardisti si mai vizionari decat ea, precum John Galliano sau Raf Simons, poate sa se dovedeasca coplesitor, la fel cum prestigiul casei (ale carei vanzari sustineau, la un moment dat, mare parte din bugetul Frantei, casa sinonima cu luxul frantuzesc autentic) poate fi intimidant. Dar, daca e vreun designer cu care grupul LVMH sa nu faca un pariu, ci sa mearga la sigur, atunci cu siguranta Maria Grazia Chiuri este omul potrivit.

Maria Grazia Chiuri va fi responsabila, conform publicatiei Business of Fashion, de colectiile de haute couture, de liniile pret-a-porter pentru femei si de colectiile de accesorii. Prima ei colectie in calitate de director creativ Dior va fi prezentata pe 30 septembrie. Bernard Arnault, presedintele grupului LVMH, a declarat: „Talentul Mariei Grazia Chiuri este enorm si recunoscut international. Isi va transpune viziunea eleganta si moderna pe femeia Dior, respectand mostenirea si codurile definite de domnul Dior.”

In acelasi timp, Sidney Toledano, presedintele Dior, a declarat: „Sa imbraci o femeie e astazi mai important ca oricand. Evolutia femeilor este una speciala si viziunea ei si felul in care vrea sa o transforme este cu adevarat interesant. Pentru ca este femeie, pentru ca aduce o noua perspectiva asupra a ceea ce se intampla, asta a jucat un rol important. Cautam pe cineva care intelege profund nevoile femeilor de pretutindeni. Cred ca va schimba lucrurile, si intr-un fel diferit, pentru ca este femeie.”

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din fashion