Hedi Slimane paraseste Saint Laurent

Designerul si fotograful francez Hedi Slimane, in varsta de 47 de ani, nu mai este directorul creativ al istoricei case Saint Laurent.

Hedi Slimane paraseste Saint Laurent

Grupul Kering a anuntat ca Hedi Slimane nu va mai fi director artistic al casei Saint Laurent. „Ce a obtinut Yves Saint Laurent in ultimii patru ani reprezinta un capitol unic in istoria casei. Le sunt foarte recunoscator lui Hedi Slimane si intregii echipe Yves Saint Laurent pentru ca au stabilit o cale pe care casa a imbratisat-o in totalitate si care va garanta longevitatea acestui brand legendar„, a declarat Francois-Henri Pinault, CEO-ul grupului Kering.

Slimane si-a inceput cariera in moda din postura de consultant pentru proiectul Monogram Canvas realizat de Louis Vuitton, sub ocrotirea lui Jean-Jacques Picart. Din 1996 a fost angajat ca designer al colectiilor pentru barbati Yves Saint Laurent – unde a si debutat inovatia care avea sa il faca celebru si pe care o purtam si in ziua de azi: pantalonii skinny.

Dupa plecarea din aceasta pozitie, a refuzat un job similar la Jil Sander, dar a acceptat sa realizeze colectiile Dior Homme. In tot acest timp, a devenit un preferat al celebritatilor – imbracandu-le pe Madonna sau Nicole Kidman, dar creand si tinute de scena pentru The Libertines, Daft Punk, Franz Ferdinand, Beck sau Mick Jagger. Din iulie 2007, Slimane s-a dedicat interesului sau pentru muzica si fotografie, si a revenit in moda in 2012, cand a fost numit inlocuitor al lui Stefano Pilati la Yves Saint Laurent.

Desi colectiile sale si schimbarile pe care le-a adus numelui casei (Yves Saint Laurent a devenit Saint Laurent) au fost contestate de unii critici, vanzarile brandului francez au crescut in ultimii ani – numai anul trecut Saint Laurent a raportat venituri care treceau de suma de un miliard de dolari.

Desi casa Yves Saint Laurent nu a anuntat inca un inlocuitor, zvonurile pariaza pe designerul Antony Vaccarello pentru aceasta pozitie.

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din fashion