Gențile de care ai nevoie pentru sezonul următor

Gențile reprezinte probabil accesoriul cel mai important din garderoba unei femei și, dincolo de acest lucru, un model de geantă poate aduce mai multă notorietate unui brand.

La interior, accesoriul reprezintă o parte din viața unei femei, întrucât toate lucrurile necesare (de la portofel la ruj) sunt depozitate în numeroasele compartimente ale unei genți. La exterior, poșeta reprezintă oglindirea purtătoarei, întrucât identifică stilul personal al unei femei, trăsăturile personalității acesteia..

Geanta – accesoriu nemuritor

Istoric vorbind, atât femeile cât și bărbații au beneficiat de practicitatea unei genți – egiptenii antici erau adepții sacilor realizați din papirus sau pânză. Însă, dacă vorbim despre momente cheie privind istoria accesoriului vestimentar nemuritor, este imposibil să omitem celebrul model 2.55, introdus de inovatoarea Coco Chanel.

Numită după data creării sale, acest model a fost materializat ca geanta de care însăși designerul vizionar avea nevoie. Odată cu introducerea genții matlasate, ce prezenta un element revoluționar – bretele de lanț metalic – purtarea unei genți pe umăr a început să fie acceptată de societate. Căptușeala vișinie din interior a fost inspirată de uniforma pe care legendarul creator o purta la școala de maici; se spune că buzunarul interior cu fermoar este locul în care Coco Chanel își punea scrisorile de dragoste.

Iar dacă suntem la capitolul genți iconice, nu putem să evităm poșeta Birkin, produsul întâlnirii incidentale din avion dintre fashion icon-ul Jane Birkin și Jean-Louis Dumas, directorul executiv al Hermès la acea vreme. Simbol al modei, gențile Birkin persistă în acapararea ierarhiei poșetelor, prezentând o siluetă încăpătoare, versatilă, însă și un preț exorbitant.

Anatomia și elementele clasice ale genții Birkin o fac un accesoriu vestimentar ușor de identificat. Definită de majoritatea criticilor din lumea modei ca „un accesoriu practic', gențile Birkin reprezintă una dintre cele mai iconice accesorii create vreodată și poșeta pe care orice iubitoare de modă și-o dorește.

Trendurile toamnei în materie de genți

Deși gândul de a ne strânge gențile de culori vibrante, imprimeuri colorate și coșurile de rafie este ușor deprimant, o nouă cultură a tendințelor este pe cale de a face o tranziție odată cu îngălbenirea frunzelor. Privind colecțiile prezentate pe podiumurile din New York și Paris, gențile pentru sezonul următor au o alură unică, reprezentând un mix echilibrat între trenduri noi și trenduri vechi.

Cu toate că podiumurile ne-au indicat importanța pe care designerii o oferă practicității accesoriului – însă nu permanent – gențile supradimensionate de rafie, care au consacrat casa de modă Jacquemus au dispărut. În schimb, se pare că toamna aceasta va fi sezonul extremelor contrastante. Pe de o parte, pare că designerii oferă proeminență maximalismului, prin introducerea genților de dimensiuni mari, forme nonconformiste și blănuri colorate. Pe de altă parte, pentru alți designeri filozofia „cu cât mai multe, cu atât mai bine' a fost cea care le-a dirijat inspirația – ceea ce înseamnă e purtarea unei singure genți nu este suficientă, așa că mai adăuga una, sau chiar două, simultan.

Citește și:
Gențile pe care trebuie să le ai vara asta

Text: Ioana Oblu
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din fashion