Expozitia Voyage en Capitale – 156 de ani de existenta Louis Vuitton

Louis Vuitton a celebrat Parisul in cei 156 de ani de existenta, iar acum a venit rindul Parisului sa celebreze casa de moda franceza. Expozitia Voyage en Capitale, pusa in scena la Muzeul Carnavalet, este o incursiune in istoria, traditia si arta calatoriei marca Louis Vuitton.

Cind am ajuns la Paris pentru Saptamina Modei, una dintre primele invitatii pe care le-am deschis a fost cea pentru vernisajul expozitiei Louis Vuitton – Voyage en Capitale. Si nu oriunde, ci la Muzeul Carnavalet! O sa fac o mica paranteza, sa iti povestesc un pic despre acest muzeu. L-am descoperit acum vreo doi ani, cind m-a cucerit instantaneu cu aerul sau sic, extrem de parizian, si cu o curte interioara superba. Inauntru ti se dezvaluie intreaga istorie a Parisului, de la prima atestare documentara pina in ziua de azi, asa ca nu e de mirare ca Louis Vuitton a ales acest spatiu incarcat de traditie si sarm pentru a-si spune povestea.

Cind am ajuns la vernisaj, aproape nu imi venea sa cred ca intr-un spatiu atit de mic se aflau Catherine Deneuve, Lou Doillon, Giovanna Battaglia sau intreaga familie Arnault. Masinile opreau una dupa alta, blocind traficul (intrarea era pe Rue des Francs Bourgeois, in Marais; daca ai trecut macar o data prin acest cartier stii ca strazile sint foarte cochete, dar extrem de inguste). Fotografii erau si ei la datorie, curtea interioara fiind scufundata intr-o lumina rosiatica, iar niste baieti superbi, aranjati la patru ace, ne serveau cu sampanie si cele mai delicioase prajiturele.

Expozitia ramine deschisa pina pe 27 februarie 2011, asa ca, daca ajungi la Paris pina atunci, fa neaparat o vizita la Muzeul Carnavalet. Iti garantez ca nu vei regreta!

Cristina Craciun
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din fashion