ELLE Who’s next: Anca Stirbacu

ELLE iti face cunostinta, printr-un proiect exclusiv, cu oamenii creativi pe care trebuie sa ii stii. Afla mai multe despre Anca Stirbacu, designerul din spatele label-ului Warp Hood.

Anca Stirbacu este artist new media/ designer si muzician. Label-ul ei de haine, Warp Hood, s-a nascut recent si combina grafica 3D cu hainele smart&sport. Mai mult, Anca este fondatorul platformei creative Ro Select.

ELLE: Vorbeste-mi, in cateva cuvinte, despre proiectul tau.

Anca Stirbacu: Fiind inspirata de dezvoltarea comunitatii artistice 3D, am experimentat cu obiecte & texturi warped, twisted & artificiale pentru a crea designuri sharp. Astfel, colectia Warp Hood AW 14-15 este formata din piese basic unisex, cum ar fi bombere, sweatere si rucsacuri, explorand in acelasi timp posibilitatile printului digital in fashion.

In proiectul Who’s Next m-am focusat pe mixul dintre mediul virtual si cel tangibil, care este redat prin insertii de elemente 3D in cadre foto basic. Seria de imagini reprezinta un joc, unde playerul trebuie sa interactioneze cu obiectele sau sa depaseasca anumite obstacole.

ELLE: Care crezi ca sunt principalele calitati ale unui produs fashion in 2014?

A.S.: In primul rand, produsul trebuie sa fie confortabil si sa contina materiale prietenoase pentru piele, in special tesaturi naturale. In al doilea rand, designul trebuie sa fie smart si practic, fiind adaptat la stilul nostru de viata actual. Un plus ar fi incorporarea de diverse gadget-uri care ar putea sa-i extinda functionalitatea prin intermediul textilelor electronice (E-textiles).( #wearable technologies).

ELLE: Ce te inspira azi?

A.S.: 90’s, cultura pop, dis magazine, new media art, noile tehnologii, comunitatea artistica 3D.

ELLE: La modul ideal, unde te vezi peste cinci ani?

A.S.: Sper ca in cativa ani sa extind si mai mult platforma Ro Select. Mi-ar placea sa-mi dedic timpul organizand evenimente sau coordonand un spatiu fizic, care ar fi destinat promovarii tinerilor designeri si care ar putea asigura anumite facilitati celor din bransa.

Text: Ioana Ulmeanu
Photos: Vlad Bîrdu
Art Direction/ Editing + 3D: Anca Stirbacu
Wardrobe: Warp Hood
Model: Liviu (MRA)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din fashion