Designerul italian Sergio Rossi a murit în urma complicațiilor cauzate de infecția cu coronavirus

În vârstă de 84 de ani, designerul Sergio Rossi a murit la un spital din Cesena, Italia, în urma infecției cu coronavirus.

Designerul italian Sergio Rossi a murit în urma complicațiilor cauzate de infecția cu coronavirus

Sergio Rossi a murit pe data de 2 aprilie, la vârsta de 84 ani. El a fost internat în urmă cu mai multe zile într-un spital din Cesena, Italia, după ce a fost infectat cu coronavirus.

Anunțul a apărut pe pagina de Twitter Vogue Italia.

Sergio Rossi a pus bazele unui brand de încălțăminte de lux extrem de apreciat, pe care l-a lansat în anul 1968. Acum câteva săptămâni, acesta a donat 100,000 de euro spitalelor Fatebenefratelli și Luigi Sacco din Milano, adăugând că toate profiturile din viitoare vânzări de pe sergiorossi.com vor fi donate în întregime pentru combaterea epidemiei de COVID-19.

Sergio Rossi s-a născut în San Mauro Pascoli în 1935. El a aflat ce înseamnă această meserie de la tatăl său, începând să producă încălțăminte la începutul anilor 50. El a colaborat și cu unele dintre cele mai importante case de modă, precum Versace, Dolce & Gabbana și Azzedine Alaïa.

De asemenea, fiul său, Gianvito Rossi, a transmis un mesaj emoționant în memoria tatălui său. „Sergio Rossie a murit aseară, la vârsta de 84 ani. El a fost infectat cu COVID-19 și a fost internat la terapie intensivă la un spital din Cesena. El și-a manifestat dragostea pentru încălțăminte încă din al Doilea Război Mondial. Talentul său a fost remarcat și de la un tânăr designer a ajuns un antreprenor de succes. A avut o carieră extraordinară în San Mauro Pascoli, capitala încălțămintei de lux pentru femei. Cariera sa este marcată de colaborări remarcabile, cum a fost cea cu Gianni Versace”, a spus fiul său, informează Footwear News.

„El a fost apreciat pentru puterea sa, a fost carismatic, generos, curajos și un lider înnăscut. A fost iubit și respectat de colaboratării săi, alături de care, pe parcursul vieții, a creat o mare familie. Așa a fost Sergio Rossi. Familia transmite condoleanțele sale. Pasiunea ta ne-a învățat că nu există limite pentru cei care iubesc ceea ce fac. La revedere, maestre”, a mai spus Gianvito Rossi.

Riccardo Sciutto, care este CEO al brand-ului din anul 2016, și-a arătat regretul. „A fost un maestru, a fost o mare plăcere să-l cunosc, a fost ghidul nostru spiritual.” 

Citește și:
Compania mamă a brandurilor Michael Kors, Versace și Jimmy Choo donează pentru lupta împotriva coronavirusului

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din fashion