Cum să te îmbraci la grădinărit

O ocupație extrem de relaxantă în timpul izolării poate fi grădinăritul. Iar pentru a face asta nu trebuie neapărat să te îmbraci fără stil.

Foarte puțini oameni mai consideră în ziua de astăzi grădinăritul o simplă muncă necesară. Mai degrabă este din ce în ce mai mult apreciat ca un mijloc de relaxare pentru că, la urma urmei, ce ar putea oferi mai multă deconectare de la viața stresantă de zi cu zi decât câteva ore de efort fizic în natură, care mai produc și un rezultat frumos de privit? Nu contează dacă grădinăritul se întâmplă în propria ta grădină, pe balcon, pe terasă sau împreună cu alții într-o grădină comunitară, important este să îl faci.

Exact în această perioadă, când stăm izolați pentru a ne proteja împotriva pandemiei, grădinăritul devine o activitate semnificativă de agrement, abordată și de designeri în colecțiile lor. De exemplu, Maria Grazia Chiuri s-a lăsat inspirată de pasiunea pentru grădinărit a Catherinei Dior, sora lui Christian Dior, pentru colecția Dior de primăvară – vară 2020. După o perioadă agitată în Rezistența Franceză și arestarea sa de către socialiștii naționali, Catherine și-a găsit fericirea în viața cultivarea floilor. Chiuri a făcut aluzie la acest lucru prezentându-și colecția în mijlocul unei păduri special construite pentru acest eveniment.

Pentru colecția Givenchy Haute Couture Clare Waight Keller a avut și ea ca sursă de inspirație o pasionată a grădinăritului, pe Vita Sackville West, scriitoare engleză și designer de grădini, iubită a Virginiei Woolf și creatoarea legendarului parc al castelului Sissinghurst din Kent, numit de Keller „cel mai romantic loc din Anglia'. În consecință, creațiile ei au fost aerisite și ușoare, în principal pe alb și completate de pălării supradimensionate.

În acest sens ți-am pregătit câteva sugestii de piese vestimentare stylish, dar confortabile care să-ți înfrumusețeze experiența.

Pentru amatorii de natura si calatorii, nu rata cele mai frumoase gradini din lume si, daca ai timp, viziteaza cele mai colorate orase din lume. O sa ramai fascinat!

Citește și:
8 piese cheie de la branduri made in Ro.

Text: Daria Georgescu
Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Unica.ro
Mai multe din fashion