Concursul Academia de design Mazda – Kodo Urban Fit si-a desemnat castigatorii

Timp de doua luni, Mazda si Revista Elle au pus la incercare imaginatia designerilor vestimentari din Romania, pe care i-a invitat sa isi inscrie creatiile in concursul “Academia de design Mazda”.

Concursul Academia de design Mazda – Kodo Urban Fit si-a desemnat castigatorii
  • Mazda Romania a acordat premii in valoare totala de 3.000 euro
  • Concursul cu tema „KODO Urban Fit' a fost realizat de Mazda impreuna cu ELLE Romania si s-a adresat designerilor vestimentari
  • 108 participanti au ales sa isi inscrie proiectele pe site-ul oficial al competiţiei www.elle.ro/mazda/

Tema competitiei, KODO Urban Fit', inspirata din limbajul de design Mazda Kodo-Sufletul miscarii', a reprezentat pentru participanti o provocare inedita – sa elaboreze tinute urbane avand ca punct de plecare liniile incordate, solide, dar cursive si armonioase ale modelelor marcii.

Numarul impresionant de creatii inscrise in concurs, 108, a determinat organizatorii sa suplimenteze cu inca 10 numarul finalistilor – initial, prin votul publicului, doar 10 creatii intrau in etapa de jurizare.

Fiecare dintre cei patru membri ai juriului, format din Kevin Rice, director de design Mazda Motor Europe, Roxana Voloseniuc, redactor-sef ELLE Romania, Maurice Munteanu, fashion editor ELLE Romania si Domnica Margescu, fashion director ELLE Romania, si-a exprimat preferintele personale.

Adunarea finala a desemnat-o pe Alexandra Simion cu proiectul ei Wonderful Nonsense' castigatoarea concursului si a bursei de 2500 de euro oferita de compania japoneza de masini. In plus, Mazda a ales sa mai acorde un premiu special, in valoare de 500 de euro, lui Ioan Cercea, pentru cea mai creativa schita inscrisa in concurs.

Kevin-Rice,-Roxana-Voloseniuc,-Maurice-Munteanu,-Domnica-Margescu,-Alexandra-Simion,-Ioan-Cercea

Kevin Rice, Roxana Voloseniuc, Maurice Munteanu, Domnica Margescu, Alexandra Simion, Ioan Cercea

Alexandra Simion, castigatoarea concursului: „Stiam de ceva timp de acest concurs, dar nu m-am inscris in primele saptamani pentru ca mi se parea complicat sa adun voturile publicului. Intr-o zi o prietena mi-a trimis link-ul si atunci mi-am dat seama ca este o ocazie buna sa-mi evaluez proiectul, sa primesc reactii de la oameni ce au un cuvant de spus in domeniul modei si al designului. Am selectat cateva poze reprezentative, le-am incarcat repede si atunci a inceput toata nebunia. Prin acest premiu oferit de Mazda am primit o aprobare necesara, dar si startul de care aveam nevoie pentru a trece la urmatorul nivel in cariera de designer. Mai mult, am primit chiar si un curaj nebun de a face tot timpul ceea ce simt si de a nu renunta niciodata la visele mele!'

La randul lui, Ioan Cercea declara: Doamna profesoara Olimpia Urdea mi-a trimis link-ul concursului si m-a incurajat sa trimit schitele. Am lucrat la crochiuri trei zile, timp in care ma aflam si la un stagiu de pregatire la o fabrica textila. La indemnul profesoarei mele mi-am facut curaj si le-am incarcat pe site, apoi oamenii au inceput sa-mi voteze lucrarile si am intrat in finala. Nici acum nu-mi vine sa cred ce mi se intampla, dar ma bucur mult ca ma voi putea folosi de banii primiti pentru a-mi sustine tinutele pe care le voi realiza pentru lucrarea de licenta.'

Kevin Rice, design director Mazda Design Europa: A fost o adevarata placere sa fac parte din juriul acestui concurs. Este un potential creativ nedescoperit aici in Romania si este fantastic ca a fost dezvaluit de competitia Academia de Design Mazda. Munca acestor designeri este impresionanta, atat partea de schite, cat si tinutele deja confectionate. Mi-a fost deosebit de dificil sa aleg doar un singur castigator, dar felicitarile mele merg spre Alexandra, care are potential nemaipomenit si ma bucur ca Mazda, prin bursa pe care i-o acorda, va contribui la viitoarea ei cariera de designer'.

Maurice Munteanu, fashion editor ELLE Romania: Alexandra Simion, castigatoarea concursului initiat de Mazda, un concurs in care un numar impresionant de tineri designeri romani si-au facut cunoscute intentiile, ne-a impresionat prin maniera in care si-a adaptat discursul estetic la realitatea modei, in acest moment. Proiectul ei,‘Wonderful Nonsense, este un fel de sarada contemporana in care isi dau intalnire exuberanta anilor 20 si nevoile specifice ale generatiei X, generatia noilor fashioniste, a noilor consumatori de frumusete. Sigur, jurizand acest concurs am descoperit o serie de proiecte extrem de interesante, o chestiune probata si de numarul mare de concurenti inscrisi. Alexandra Simion a primit cele mai multe voturi – pana la urma, publicul ramane cel mai bun barometru. Dar proiectul Mazda a demonstrat ca exista o serie de designeri extrem de talentati, designeri care vor reusi, negresit, sa reprezinte cu succes scoala romaneasca de moda'.

Tibor-Egyud,-managing-director-Mazda-Motor-Ungaria,-Kevin-Rice,-design-director,-Mazda-Designer-Europa,-Alexandra-Simion,-Ioan-Cercea

Tibor Egyud, managing director Mazda Motor Ungaria, Kevin Rice, design director, Mazda Designer Europa, Alexandra Simion, Ioan Cercea

Peste 80 de vedete si personalitati din diverse domenii au participat seara trecuta la ceremonia de desemnare a castigatorilor concursului Academia de Design Mazda, un proiect Mazda si Elle Romania.

Despre castigatori

Alexandra Simion, castigatoarea concursului Academia de Design Mazda, Ioan Cercea, premiu special

Alexandra Simion (25 ani) este proaspat absolventa a Facultatii de arte decorative si design din Bucuresti, la sectia Design Vestimentar. Aceasta si-a inceput studiile in arta, ca grafician, la Liceul de Arta in Pitesti, apoi a urmat cursurile de design in Bucuresti. Pe langa expozitiile si prezentarile de moda din cadrul universitatii, a participat si la expozitii precum: Diploma, RFTB, Fashion Connect – YKK, Modexpo.

Ioan Cercea (25 ani) este student in anul 3 la Facultatea de Arte Decorative a Universitatii din Oradea. Timp de doi ani a urmat cursurile Liceului de Arhitectura din Alba Iulia. In 2015 si 2016 a avut participari la concursul YKK Inside Fashion Gala unde a obtinut de fiecare data premiul publicului, precum si locul 3 (2015), dar si marele premiu (2016).

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din fashion