Colectia Louis Vuitton Cruise 2018, prezentata in Japonia

Ieri seara a avut loc in Japonia prezentarea colectiei Louis Vuitton Cruise 2018, deschisa de actritele Rila Fukushima si Doona Bae.

Locatia aleasa de Nicolas Ghesquiere este una exceptionala: muzeul Miho din Kyoto, creat de celebrul arhitect I.M. Pei in inima muntilor, cu un pod suspendat deasupra unui gol care-ti taie respiratia, probabil cel mai reusit mariaj nascut vreodata de arhitectura intre modernismul extrem si natura virgina.

Colectia lui Ghesquiere are referinte clare la cultura japoneza ca semn de respect: broderii paietate cu samurai, imprimeuri gen acuarela japoneza, rochii ceremoniale… Costumele urbane cu pantaloni si tunicile arhitecturale sunt create in spiritul Hokusai iar unele genti sunt decorate cu masti Kabuki.

Ghesquiere a colaborat pentru aceasta colectie cu Kansai Yamamoto, iconicul designer japonez care a creat simboluri si elemente pentru gentile si accesoriile Louis Vuitton.

„Japonia este o tara pe care o cunosc bine”, a spus Nicolas Ghesquiere. „A fost unul dintre primele locuri unde am calatorit in cautarea inspiratiei, acum vreo 20 de ani, si de atunci am vizitat-o regulat. Aceasta colectie este ca o combinatie a ceea ce Japonia mi-a dat de-a lungul timpului”.

Citeste si:
Masters, colectia eveniment Louis Vuitton, in colaborare cu Jeff Koons

Foto: Louis Vuitton

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din fashion