Cine este Valentina Sampaio, primul model transgender angajat de Victoria’s Secret

Valentina Sampaio, în vârstă de 22 de ani, este primul model transgender care a fost angajat de Victoria’s Secret. Ea va lucra pentru noul catalog Victoria’s Secret Pink, care va apărea la mijlocul lunii august.

Cine este Valentina Sampaio, primul model transgender angajat de Victoria’s Secret

Celebrul brand de lenjerie intimă Victorias Secret şi-a uimit publicul în momentul în care a anunţat că a angajat un model transgender. Decizia vine în urma unei întregi controverse care a avut loc din cauza unor declaraţii ale directorului de marketing al companiei, Ed Razek. Nu ar trebui să avem transsexuali în show? Nu. Eu nu cred că ar trebui să avem. De ce nu? Pentru că acest show este o fantezie. Este un program de 42 de minute de divertisment special,' a spus Ed Razek pentru Vogue.

După declarațiile făcute, Ed Razek a ținut să își ceară scuze printr-o postare pe Twitter: Bineînțeles că am alege modele trans pentru show-urile noastre. De altfel, au fost modele trans la casting-urile noastre, dar, ca multe altele, nu au trecut de ele. Nu a fost vorba de gen.'

La doar câteva zile după ce compania a anunţat angajarea Valentinei Sampaio, directorul de marketing Ed Razek a demisionat din funcţia pe care o avea la Victorias Secret. Nu este pentru prima dată când compania ar fi acuzată de lipsă de diversitate. În 2018, fostul șef de marketing, Jan Singer, declara că modele plus-size și transgender nu își au locul la Victorias Secret.

Modelul le-a arătat fanilor de pe Instagram o poză din culisele ședinței foto pentru noua campanie Victorias Secret Pink. Valentina Sampaio s-a făcut remarcată în 2016, când a pozat pentru LOréal Paris, dar mai cu seamă în februarie 2017, când a apărut pe coperta Vogue Paris. De-a lungul carierei, Valentina a pozat pentru Elle, Vogue Braziia, Vogue Germania şi LOfficiel.

Angajarea Valentinei Sampaio de Victorias Secret este o premieră, deoarece compania nu a mai angajat până acum un model transgender și este cunoscută pentru faptul că manechinele alături de care lucrează trebuie să îndeplinească niște standarde foarte precise de frumusețe. Valentina a participat la casting şi în anul 2018, însă atunci nu a trecut probele.

La vârsta de opt ani, Valentina Sampaio le-a spus părinţilor că nu se regăseşte în identitatea sexuală pe care o avea. Părinţii nu au înţeles-o foarte bine atunci şi au decis să o ducă la psiholog. Cu ajutorul psihologului, părinţii au conştientizat care este identitatea sexuală pe care o avea, de fapt, Valentina. În scurt timp, ea a început şi tranziţia. Chiar dacă a fost etichetată în nenumărate feluri şi nu a avut parte de sprijinul părinţilor încă de la început, Valentina Sampaio a trecut de stigma celor din jur şi a luptat pentru visul ei, şi anume acela de a fi model.

Compania nu va mai organiza anul acesta Victorias Secret Fashion Show, din cauza faptului că organizatorii vor să găsească o nouă formulă pentru a relansa prezentarea, deja devenită celebră, dar și criticată pentru că promovează o imagine feminină nerealistă. Anunţul a fost făcut de modelul de origine australiană Shanina Shaik. „Din păcate, spectacolul Victorias Secret nu va mai avea loc anul acesta. Ei încearcă să lucreze mai mult la branding şi să vină cu un concept nou pentru show', a declarat Shanina pentru The Daily Telegraph.

Nu putem decât să aplaudăm această iniţiativă prin care compania îmbrățișează diversitatea, sub orice formă este ea, și de ce nu, să reprezinte un exemplu și pentru restul brandurilor.

Citește și:
Prezentarea de modă Victorias Secret a fost anulată, potrivit unei declarații a modelului Shanina Shaik

Text: Iulia Alexandra Brăslașu
Foto: Instagram (@valentts)

Cât de bine îți cunoști tenul? Completează testul ACUM și câștigă super premii de la La Roche Posay

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din fashion