Chanel va produce măști și combinezoane de protecție

Coronavirusul face ravagii în toată lumea de săptămâni întregi iar stocurile de măști și îmbrăcăminte de protecție scad pe zi ce trece.

Chanel va produce măști și combinezoane de protecție

Brandul de lux Chanel dorește să-și aducă și el contribuția în această situație de criză, anunțând astfel că va începe producerea de echipamente de protecție în fabricile sale.

Potrivit agenției de știri Reuters, Chanel a anunțat într-un comunicat că angajații din atelierele și fabricile sale vor începe să producă măști și combinezoane de protecție imediat ce autoritățile sanitare franceze vor elibera prototipurile. Acesta este și unul dintre motivele pentru care compania de modă de lux nu este nevoită să concedieze niciunul dintre cei 4.500 de angajați ai săi. Pe lângă schimbarea producției, Chanel a donat deja 1,2 milioane de euro unui fond de urgență și le-a garantat angajaților săi opt salarii săptămânale în cazul în care ar exista o reducere a producției.

În declarația sa, compania a făcut un apel la o solidaritate și mai mare: „Astăzi ne mobilizăm forța de muncă și partenerii noștri pentru fabricarea de măști și halate de protecție”, au mai spus reprezentanții Chanel. Încă nu este clar câte măști trebuie să producă și când va fi livrată prima tranșă către unitățile de îngrijire din Franța, dar, având în vedere deficitul global, fiecare contribuție contează.

Până când primele măști vor ajunge la instituțiile vizate, guvernul francez se bazează pe o comandă inițială de peste un miliard de măști, în principal din China, care urmează să fie livrate în săptămânile și lunile următoare, a anunțat ministrul sănătății, Olivier Véran.

Înainte de a-și anunța Chanel ajutorul, numeroși designeri, dar și branduri, precum Christian Siriano sau Prada, începuseră deja să producă măști și combinezoane de protecție de tipul N95 pentru a fi puse la dispoziția celor care au nevoie cel mai mult de ele.

În timp ce divizia de îmbrăcăminte de lux se concentrează pe producția de echipamente de protecție, companii precum LVMH sau Estée Lauder au început în fabricile lor de parfumuri și cosmetice producția de dezinfectanți de mâini.

Citește și:
Ce se întâmplă cu Săptămânile Modei în sezonul următor?

Text: Daria Georgescu
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video