Carine Roitfeld organizează un show virtual de modă alături de Irina Shayk, Hailey Bieber și Kim Kardashian

Găzduită de Derek Blasberg, prezentarea filmată în parteneriat cu amfAR este menită să atragă atenția asupra cercetărilor pentru Covid-19.

Carine Roitfeld organizează un show virtual de modă alături de Irina Shayk, Hailey Bieber și Kim Kardashian

Atunci când ne gândim la „amfAR” ne imaginăm adunări de modele superbe care poartă couture alături personalități celebre pe covorul roșu de la Cannes. Evenimentul are, de obicei, ca scop, strângerea fonduri pe care această organizație non-profit o dedică cercetarii SIDA și prevenirii HIV. Dar cum în acest moment acest gen de întruniri nu mai pot avea loc iar pandemia de coronavirus este subiectul principal al perioadei, amfAR și-a îndreptat atenția asupra cercetărilor pentru Covid-19 sub o nouă formă de prezentare.

Pe 1 mai, o prezentare de modă virtuală creată de Carine Roitfeld și găzduită de Derek Blasberg va fi transmisă pe crrunwayxamfar.org cu scopul de a „sensibiliza publicul asupra eforturilor conduse de fundația amfAR pentru cercetarea combaterii Covid-19”. Evenimentul digital de 30 de minute – și al doilea CR Runway – va reuni unele dintre cele mai mari nume ale modei care, speră organizatorii, să rezulte „într-un moment de inspirație creativă și divertisment.”

Până în prezent, lista de participanți care și-au confirmat prezența este destul lungă. Virgil Abloh, Halima Aden, Alessandra Ambrosio, Hailey Bieber, Grace Elizabeth, Paloma Elsesser, Karen Elson, Miss Fame, Silvia Fendi, Ashley Graham, Maria Grazia Chiuri, Winnie Harlow, Candice Huffine, Kim Kardashian West, Karlie Kloss, Adriana Lima, Stella Maxwell, Simon Porte Jacquemus, Heron Preston, Richard Quinn, Julia Restoin-Roitfeld, Jasmine Sanders, Shanina Shaik, Irina Shayk, Hyunji Shin, Joan Smalls, Amber Valletta, Diane von Fürstenberg, Alexander Wang, Xiao Wen Ju și Anok Yai sunt doar câteva dintre personalitățile care își vor face apariția în video.

Partea de runway va prezenta modele purtând „creații din garderoba personală”, stilizate de la distanță de Roitfeld și echipa ei. Programul include, de asemenea, cuvântări ale unor colaboratori, dar și spectacole muzicale.

„În vremuri de mare incertitudine, a ne sprijini unul pe celălalt este mai important ca niciodată”, spune Roitfeld într-un comunicat. „Înglobând moda ca expresie creativă prin care să susținem sănătatea și siguranța comunităților noastre globale, sperăm că acest spectacol poate oferi un mic moment de speranță, inspirație și conexiune pentru cei care se implică din auto-izolare. Este o contribuție modestă, într-o perioadă în care întreaga lume se unește pentru a combate această pandemie.”

Deși show-ul va putea fi vizionat pe gratis, Roitfeld și alți participanți vor face donații personale către fundația amfAR în speranța că și alții le vor urma exemplul.

Citește și:
Ce mai e nou în modă?

Text: Daria Georgescu
Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Mai multe din fashion