Bentița, un must al sezonului de vară

Fără doar și poate, Miuccia Prada a dat startul acestei competiții a bentițelor, prin propunerile ei de sezon – bentițe late, glamour, ce pot deveni ușor o bijuterie în sine, în funcție de styling.

Un trend comun în anii 50 sau 60, iată că se transformă vara aceasta într-o adevărată găselniță stilistică. Cu siguranță mai ții minte aparițiile iconice ale unor Grace Kelly, Audrey Hepburn, Catherine Deneuve, Claudia Cardinale, toate purtătoare de bentițe în epocă. Desigur, bentițele noului sezon au sufeit mici modificări – pot fi din cristale, din brocart, supradimensionate și accesorizate excesiv. Sau, dimpotrivă, minimaliste (vezi Dior), sub forma a două benzi elastice, amintind de competițiile sportive sau de imaginea retro a balerinelor de la Bolshoi.

Una dintre figurile emblematice care a readus bentița în prim plan, în anii 90, a fost Lady Di – obișnuia să poarte astfel de accesorii la costume masculine, alături de pantofi plați, tip Oxford, sau la rochii de seară couture. Tot în acea perioadă, personajul tău favorit din Clueless, Alicia Silverstone, accesoriza ținutele cu bentițe, în spiritul unei Lolite varianta Los Angeles.

Dar dacă vorbim despre unul dintre cele mai vizibile trend-uri acum, nu putem ocoli bentița. Dacă alegi jeanși & teniși sport, poți găsi una neagră din fâș, în genul Prada. Pentru o ținută de seară, te poți orienta către o bentiță-bijuterie (Miu Miu, Simone Rocha).

În ciuda aparențelor, bentița nu este un accesoriu care limitează, ci dimpotrivă – poate fi mixată în absolut orice combinație stilistică, de la genul alternativ, hipster, până la cea mai glamour variantă posibilă.

Nici miresele nu ar trebui să ocolească această nouă obsesie stilistică – o bentiță poate fi mult mai cool & stylish decât orice floare aplicată într-un coc previzibil și depășit.

Iată și câteva modele de bentițe, așa cum au fost ele propuse în show-urile de sezon.

Citește și:
Piese & accesorii statement pentru vara 2019

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din fashion